Savur Belediye Meclisi'nin eski köy (mahalle) isimlerinin iade edilmesi yönünde aldığı karar doğrultusunda 41 köy için tabela hazırlanarak köy girişlerine yerleştirildi.

Üzerinde Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanice isimlerin yazılı olduğu tabelaların dikilmesi çalışmasına Savur Belediye Eş Başkanları M. Aydın Alökmen ve Gurbet Tekin ile meclis üyeleri katıldı.

"BİR YERİN İSMİ O YERİN KİMLİĞİDİR"

DİHA'daki habere göre çalışmaya ilişkin konuşan Belediye Eş Başkanı M. Aydın Alökmen, amaçlarının Savur'da tüm farklı kimliklerde farklı kültürlerde ve renklerde yaşayan yurttaşların barış içinde kucaklayıp demokratik bir ortamı yaratmak olduğunu belirterek, "Bir yerin ismi aynı zamanda o yerin kimliğidir. Ama onu ret ve inkâr edip yeni bir kimlik verdiğiniz de o yapışma bir etiket olarak kalır kişiliği belirlemez" diye konuştu.

BELEDİYECİLİKTE ÇOK DİLLİ SİSTEM

Belediye Eş Başkanı Gurbet Tekin ise, Savur'da tüm renklerin, kültürlerin, dinlerin bir arada yaşadığına dikkat çekerek, belediyecilikte çok dilli sisteme geçildiğinin altını çizdi. Tekin, yıllardır inkâr edilen yasaklanan bir dil ile yerleşim yerlerinin eski isimleriyle yeniden adlandırılarak; isimlerinin tabelalara yazılıp köy girişlerine asılmasının kendileri için büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Böylece Savur Belediyesi tarafından 41 mahalleye 4 dilli tabelalar dikildi.