Ceyhan M TİPİ Kapalı Cezaevinde bir mahkumun cinsel istismarına uğrayan F.O, bir bahçeden nar ve limon çalmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle tutuklanarak yine aynı cezaevine geri gönderildi.

Nar ve limon çalmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle bir çocuğun tutuklanamayacağını söyleyen F.O’nun avukatı Tugay Bek, F.O’nun yeniden tutuklanmasının adeta cezalandırma amacı taşıdığına dikkat çekti.

Volkan Pekal'ın Evrensel'de yer alan haberine göre F.O aynı koğuşta kaldığı bir mahkum tarafından cinsel istismar ve darpa maruz kalmış, cezaevi idaresine defalarca söylemesine rağmen koğuşu değiştirilmemişti. F.O, ruhsal durumunun kötüye gitmesi nedeniyle mahkeme tarafından tahliye edilmişti. 

F.O’nun avukatı Bek, 18 Eylül tarihinde yaşanan olayda F.O’nun limon ve narları torbaya doldururken sesler duyduğunu, bu nedenle torbayı almadan bahçeden çıkmaya çalışırken yakalandığını anlattı.

Yaşadığı travma sonrasında ruhsal sorunlar yaşayan F.O’nun, psikolojik tedavisine de başlandı. Gözlem altında olan F.O’da intihar eğiliminin tespit edildiğini de söyleyen Bek, F.O’nun tekrar aynı cezaevine gönderilmesinin intihara davetiye olacağı konusunda uyardı.

Mahkemenin daha önce ruhsal durumu gerekçesi ile F.O’yu tahliye ettiğini hatırlatan Bek, teşebbüs aşamasında kalan bir suç için, çocuk yaşta olan F.O’ya tutuklama tedbirinin uygulanmasının hakkaniyete ve adalete uygun olmadığını dile getirdi. Bek, F.O’nun tahliye edilmesi için Adana nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazda da bulundu.