Nepal milletvekili Pant, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’e bir mektup yazarak, Facebook’un cinsiyet bölmesine LGBT bireyler için “diğer” seçeneği koyulmasını talep etti.

 

Nepal'in tek gey parlamenteri Sunil Babu Pant, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e bir mektup yazarak, cinsiyet bölmesine "diğer" seçeneği koyulmasını talep etti.

 

Nepal'in ilk LGBTI (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütünün kurucusu Pant, Zuckerberg'e yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

 

"Ortaya çıkardığınız ürün, iletişim ve kendimizi ifade etme biçimlerimizde dünya çapında bir devrim yarattı. Fiziki olarak birbirinden uzakta bulunan toplulukları biraraya getirerek işbirlikleri ve ortaklıklar kurmalarını sağladı.

 

"Bununla birlikte kendisini 'kadın' veya 'erkek' olarak tanımlamayan insanlar Facebook seçeneklerinde dışarıda bırakılıyor. Kullanıcıların kendilerini sadece kadın veya erkek olarak tanımlamasına izin verirse, birçok LGBT birey kendilerini gerçek kimlikleriyle tanımlayamadıklarını, web sitesinde gizlendiklerini hissedebilir."

 

Pant, Nepal hükümetinin tüm resmi formlara, "diğer" başlıklı üçüncü bir cinsiyet kimliği seçeneği ekleme hazırlığında olduğunu da belirtti ve ekledi:

 

"Dünyada çeşitli cinsiyet kimliklerine sahip olan ve sosyalleşmek, örgütlenmek ve 21. yüzyılın internet devriminin bir parçası olmak isteyen bireylere saygı göstermek adına, sizi de aynı şeyi yapmaya çağırıyorum."

 

LGBT toplulukları, Facebook'tan gelecek cevabı bekliyor. (bianet)