Fındıklı İlçesi’nde yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Aydoğan, manzarayı daha iyi görebilmek için gürgen ağacının gövdesine kameriye yaptı.

Çağlayan Köyü’nde yaşayan Mehmet Aydoğan, evinin önündeki manzarayı daha iyi seyredebilmenin çaresini, 60 metre boyundaki gürgen ağacının gövdesine kameriye yapmakla buldu. Ağacın gövdesinin 30'uncu metresinde ahşap kameriye yapan Aydoğan, evi ile kameriye arasında ulaşım için de 15 metrelik köprü yaptı.

Yeğeni Kemal Özmay ile birlikte yaptığı kameriyeye Lazca’da 'Karşı tepede oturulacak yer' anlamına gelen 'Melen tepe' adını veren Aydoğan, Çağlayan Vadisi’nin eşsiz güzelliğini artık buradan seyrediyor.

Almanya’nın Münih kentinde, 290 metre yükseklikteki vinçte operatör olarak çalışırken memleketine döndüğünde böyle bir şey yapmayı hayal ettiğini anlatan Aydoğan, “Orada olimpiyat stadının yapımında görev aldım. İş hayatım boyunca hep yükseklerde çalıştım. Biraz da yaptığım işten dolayı olsa gerek yüksekte olmak hoşuma gidiyor. Memleketime de gelince köyüme yerleştim. Evim Çağlayan Vadisi'ne bakıyor. Hem manzarayı daha rahat izleyebilmek, hem de yükseklere alıştığım için 2006'da evin önündeki gürgen ağacına küçük bir kameriye yapmaya karar verdim. Önce evimin alt tarafından ağaca doğru ahşap köprü yaptım. Sonra da kameriyeyi ağacın gövdesine inşa ettim. Her ikisinin inşaatını birkaç günde tamamladım. Şimdi kameriyenin üstüne bir kat daha atmayı planlıyorum” dedi.