Konya'da 97.500 m²’lik alanda yer alan Karaaslan Piknik Bahçesi hizmete açıldı. Piknik alanında mangalcılar için ayrılan bölümlerin arasına asfalt döküldü.

Asfaltlı piknik alanı 'AKP'nin beton sevgisini ortaya koyduğu' yorumlarıyla sosyal medyada eleştirildi.

Ekşi Sözlük'te açılan başlıkta yazılanlardan bazıları şöyle:

"Biz ne kadar spor düşmanı bir milletiz yahu. Piknik alanı dediğin yer alabildiğince yeşil olur, içinde yürüyüş yaparsın bir uçtan bir uca. Bu projeyi yapan kimlerse iğrenç zevklerinden dolayı kendilerine laflar hazırladım."

"Mezarlık gibi görünüyor ama mezarlıklar bu kadar düzenli değil"

"Belediyenin hangi partiye ait olduğunu bakınca anladığınız piknik bahçesi. Bol asfalt biraz ağaç ve kalkınma partisi."

Parka ait fotoğrafları Twitter'da paylaşan bir kullanıcı ise, "Burası Konya’da açılan Karaaslan Piknik Bahçesi'ymiş. Asfaltla ayrılan mangal alanları (!) Buraya park zaten denmez de, bahçe bile nasıl denir bilemedim" dedi. 

Twitter'da yapılan bir başka yorumda ise "Konya’da yeni bir piknik alanı konsepti “piknik bahçesi” Daha fazla beton, daha fazla asfalt ve daha fazla ısınan bir ortamda piknik; şükela bir tasarım..." ifadeleri kullanıldı.

Bir başka yorum ise şöyle: "Konya'nın eşsiz doğasına hiç dokunulmadan doğayla iç içe yapılmış Karaaslan piknik bahçesi... Orman yangınını engellemek için bence mangala izin verilmemeli."