Çinli arkeologlar Han Hanedanı’nın İmparatoru Wu’nun torunu Liu He’ye ait olduğu düşünülen, 2000 yıllık bir mezarda Konfüçyus'a ait olduğunu iddia ettikleri bir resim buldu.

Jiangxi bölgesindeki mezarda bulunan iki parçalı resimden birinin M.Ö. 206’ya bir diğerinin ise M.S. 24 yılına ait olduğu öğrenildi. Parçalar birleştirildiğinde Konfüçyus’un ve öğrencilerinden birisi olan Yan Hui’nin portrelerinin ortaya çıktığı belirtildi.

Kazı ekibinin başkanı Zhang Zhongli “Mezardaki yazılarda adı geçen isimler (Konfüçyus, Konfüçyus’un babası Shu Lianghe ve en sevdiği öğrencilerinden olan Yan Hui) resimlerin de bunlardan ikisine ait olduğunu kanıtlıyor” şeklinde konuştu.

Zhongli ayrıca mezarda Konfüçyus’un biyografisi olduğuna inandıkları bir metin de bulduklarını belirtti. Ancak bunun doğrulanması için araştırmaların sonuçlanması gerekiyor.

Arkeologlar Konfüçyus'un en eski portresini bulduğunu iddia etse de, resimlerin tam olarak kimlere ait olduğu önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmaların ardından kesinlik kazanacak. (NTV)