Radikal'in haberine göre, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Komutanlığı’nda askerliğini yapan Mesut Çırak, geçtiğimiz hafta Binbaşı Kenan Boz ve emrindeki 25 asker tarafından şiddet gördüğünü öne sürdü.

Bölüğündeki uyuşturucu kullanımı ve satışını şikayet ettiği için daha önce iki kez daha dayak yediğini söyleyen Çırak, baskılara dayanamayıp 14 Aralık’ta intihar girişiminde bulundu. GATA ’ya sevk edilen Çırak’a ‘uyum bozukluğu’ gerekçesiyle çürük raporu verildi. Raporun ardından bölükten ayrılmaya hazırlanan Çırak, bölükten ayrılmadan bir gün önce Binbaşı Kenan Boz ve bölükte bulunan 25 asker tarafından dövüldüğünü açıkladı.

Çırak'ın açıklamalarıyla ilgili Radikal ’e konuşan Binbaşı Kenan Boz da, "Mesut Çırak istediğini söyleyebilir. Benim konuyla bir ilgim yok. Gerekli adli mercilere de başvurabilir. Konuyla ilgili yaşanan olay bellidir. Onunla ilgili tutanaklar da şahitler de vardır. Herhangi bir şekilde ona hiçbir şey yapmadım," dedi.

Çırak’ın avukatı Seyit Sönmez ise ceza davası açmaya hazırlandıklarını ifade ederek, “askeriyede yaşanan intihara varan bu olayların son bulması için bu tür davaların açılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak Radikal’e konuşan Çırak ise başından geçeni şöyle anlattı:

"Askerliğime 100 gün kala baskı ve şiddet görmeye dayanamadım ve 14 Aralık’ta intihar girişiminde bulundum. Kafamı cama vurdum. Başım yarıldı ve hastaneye kaldırdılar. Bana Kenan Boz, ‘Beni bulaştırma öl’ dedi. Yüzbaşı Ömer adındaki bir subay da bana ‘artık ölün, size bakmak zorunda değiliz’ dedi. 17 Aralık’ta beni GATA’ya sevk ettiler. Sağlık sorunum olmadığı halde bana çürük raporu verdiler. Raporun gerekçesinde ‘uyum bozukluğu nedeniyle askerliğe elverişsizdir’ yazılıydı. Raporu aldım bölüğüme döndüm. 20 Aralık’ta bölükten ayrılmadan bir gün önce Binbaşı Kenan Boz ve onun emriyle ‘yatağın düzgün değil’ bahanesiyle koğuşta bulunan yaklaşık 25 asker bana saldırdı. Beni hastaneye kaldırdılar. Binbaşı Kenan Boz bu olaydan sonra yine beni tehdit etti. Sonra annemi de aramış şikayetçi olmamamız için anneme 'oğlun bir yere düşmüş' dedi."

"KİMSE DAYAK YEMESİN DİYE DAVACIYIM"

Çürük raporu alarak askerliğe veda eden Mesut Çırak, askerde bulunan arkadaşlarının daha fazla şiddet görmemesi için dava açacağını söyledi. Çırak, askerde tanık olduğu olayları ise şöyle anlattı:

"Bölükte dayak olayları çok yaşanıyor. Komutanın üzerine çay döktün gibi basit nedenlerle bir sürü asker dayak yiyordu. Binbaşı Kenan Boz askerlerin kasıklarını tekmeliyor ve diskoya gönderiyordu. Dayak yiyen askerleri de ‘askerliğini yakarım’ diyerek tehdit ediyordu. Bu yüzden kimse şikâyetçi olamıyordu. En son bir asker daha Kenan Boz’dan dayak yediği için şikâyet etmek istedi. Boz, askerliğini yakmakla tehdit etti. Daha sonra bu asker boğazını jiletleyerek intihar girişiminde bulundu. Yine başka bir asker aynı sebepten bileklerini kesti."