Trakya Üniversitesi Elektronik bölümü birinci sınıf öğrencisi Hasan Özdemir, Divriği'de aynı lisedeyken tanıştığı eski arkadaş olduğu ve kendisi gibi Edirne'de üniversite öğrencisi olan arkadaşı D. I'nın evine ziyarete gitti. İddiaya göre, kız öğrencinin evine bir erkek gelmesinden rahatsız olan komşularının polise şikayette bulunması üzerine polis kontrol amacı ile kapıyı çaldı.

BALKONDA SAKLANMAK İSTEDİ, 4'ÜNCÜ KATTAN DÜŞTÜ

Ötekilerin Postası'nın haberine göre; kapıda polisleri görünce panikleyen ve kız arkadaşına laf gelmesinden çekinen genç öğrenci arka balkona geçerek saklanmak istedi. Polisin ikna olmadığını görünce, paniğe kapılarak balkondan inip kaldığı öğrenci yurduna gitmek isteyen Hasan Özdemir dengesini kaybederek dördüncü kattan aşağıya düştü. Düşme nedeniyle vücudunda birçok kırık oluşan ve kafa travması geçiren genç öğrenci on gündür kaldığı hastanenin yoğun bakımında verdiği yaşam savaşını kaybetti.

Olayı öğrenerek Edirne'ye gelen genç kızın ailesi, baskılardan korkarak çocuklarını okuldan alıp memleketlerine döndü. Hasan Özdemir'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı İstanbul'a gönderildi.