Kızılderili Müzik grubu İnka Sol Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti. Yerel kıyafetleriyle gelen grup üyelerine “Biz de zaman zaman kendimize Ortadoğu’nun kızılderilisi diyoruz” dedi....

 

Diyarbakır'da yeni açılan NCITY alışveriş merkezinin davetiyle etkinlik yapmak üzere Ekvador’dan gelen Kızılderili Müzik Grubu İnka Sol Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

 

İnka Kabilesine mensup konuklarını çiçekle karşılayan Baydemir, “Kusura bakmayın size barış çubuğu ikram edemedim. Onun yerine karanfil verdim” dedi. Kendilerini Diyarbakır’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Baydemir, kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgi verdi.

 

“Sizleri en iyi anlayan halklardan bir tanesi de Kürt halkıdır” diyen Baydemir, “Sizin geçmişte atalarınızın yaşamış olduğu trajedileri Kürtler de yaşadı. Kürt halkının halkınıza büyük bir saygı duyduğunu bilmenizi isteriz. Biz de kendimize zaman zaman Ortadoğu’nun Kızılderilileri diyoruz” dedi. Baydemir, “Umarım bir gün ben de sizin yaşadığınız Quito şehrine yerel kıyafetlerimle gelirim” diye konuştu.

 

Grup üyeleri Baydemir’e albümlerini vererek; sarı, kırmızı, yeşil renklerden oluşan bir bileklik hediye etti. Baydemir de içerisinde Diyarbakır’ı tanıtan materyallerin bulunduğu birer çanta hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.