Soner Aydın/ Demokrat Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken işten çıkarılan taşeron işçi Serkan Koku geçtiğimiz gün hayatını kaybeden kızı Sudenaz’ın isteğini kızı öldükten sonra yerine getirebildi.  Koku direnişteki arkadaşlarının yardımı ile aldığı bisikleti üzerinde ki Pepe balonları ile kızının mezarı başına koydu.

Ankara’da kanser tedavisi gören Koku ailesi 9 yaşındaki kızları Sudenaz’ın ölmeden önceki istediğini yeni yerine getirebildi. Üzerinde Sudenaz’ın en sevdiği çizgi film kahramanı Pepe balonları olan bisikleti mezara bırakılırken ailesi ve yakınları duygusal anlar yaşandı.

Kızının isteğini geçte olsa yerine getirdiğini söyleyen baba Serkan Koku, “Kızım affet beni, sen sağken bisiklet alamadım ama bak şimdi isteğini yerine getirdim. Sözümü tuttum. Seni bu mezara koyanların hesabını öbür tarafta Allah sorsun” dedi.

'YANLIŞ TEŞHİS SONUCU HAYATINI KAYBETTİ'

Kızının yanlış teşhis sonucu yaşamını yitirdiğini iddia eden baka Koku, “Kızım 4 yaşındayken bir anda rahatsızlandı. Bizde Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürdük. Selman Ünal isimli bir doktor kızımın Akdeniz Anemisi taşıyıcısı olduğunu söyledi. Kızım 4 yıl bu teşhisle yaşadı. Geçen yıl kızım fenalaştı. Tekrar hastaneye götürdük. Bu sefer kızımın Lösemi olduğunu söylediler. Kızıma yanlış teşhis koymuşlar” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kızlarını Adana Balcalı Hastanesine yatırdıklarını anlatan baba Koku, “Lösev’le irtibata geçtik. Kızımın raporlarına bakıp, yanlış teşhis konulduğu için yardım edemeyeceklerini söylediler. Ardından Lösev annelerinin girişimi ile kızımı kabul ettiler. Kızım burada 3 ay kadar tedavi gördü. Kızım durumunda düzelmeler oldu. 3 ay sonra kızımı dinlenmesi için eve gönderdiler. Kızım eve gelince tekrar fenalaştı. Bu sefer ilik nakli için kan gerekiyor dediler. 15 kişi ile Ankara’ya kan götürdük. Kızım 5 ay içinde iyiye gidiyordu ancak son bir haftada durumu kötüleşti. Kızımın ölmesinde en büyük suç yanlış teşhiste bulunan Doktor Selman Ünal ve kızımın tedavi sürecinde beni işten çıkartanlardır” şeklinde konuştu.

Gözyaşları içinde eşinin işten çıkartıldıktan sonra kızlarının isteğini yerine getirip bisiklet alamadıklarını anlatan anne Süreyya Koku şunları söyledi: “Ankara’dayken kızım bana en son ‘Babam bana bisiklet aldı mı?’ diye sordu. Bende baban sana bisiklet aldı dedim. Sonra kızım ‘Anne babamın parası var mı?’ diye sorunca ‘Kızım baban ne yapar ne eder sana bisiklet alır’ dedim.”