Ortada ve Dalaman’da nar rekoltesinin yüksek olmasına karşın mahsulünü kilo başına 10 kuruşa dahi satamayan üreticiler, maliyetlerini karşılayamayınca ağaçlarını sökmeye başladı.

Geçen sene 50 ile 75 kuruş arasında değişen fiyata ürünlerini satan üreticilerden İsmail Milat, dalında kalan ve çatlayan narın birçoğunun çöpe gittiğini söyledi.
Nar ağaçlarını önce kesip sonra kepçeyle sökmeye başlayan Milat, ağaçları sökmek zorunda kalışını şu sözlerle anlattı: “200 ton nar yetiştiriyorum ama para etmiyor. 1 kilogram narın üreticiye maliyeti 60 kuruş.



Ancak kilosunu 10 kuruşa bile satamıyoruz. Alan da satan da yok, perişanız. Nasıl mazot alacağız? 10 kuruşla bir bardak çay bile içemiyoruz. 10 kilogram nar satacağız ki bir bardak çay içebilelim. Girdiler çok pahalı. Yapacak bir şey yok, çaresiz şekilde ağaçları sökmek zorunda kaldık. Bu ağaçların hepsine çocuklarımız gibi bakmıştık. Şimdi canlı canlı kesmek çok acı verici. 15 yıllık bu ağaçları kökleyip, yerine buğday, susam, mısır ve hayvanlarımız için yem yetiştirmeyi düşünüyoruz.”