BOLU Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, oturdukları apartmanın önünde sokak kedilerini besleyen Bedrettin ve Helga Özen çiftine çevre kirliliği yarattıkları gerekçesiyle 170 TL para cezası kesti.

 

Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda oturan Bedrettin ve Helga Özen çifti 28 yıl önce Almanya'dan Türkiye'ye dönüş yaptı.

Almanya'da evi ve bahçesinde köpek ile kedi besleyen Helga Özen, Bolu'ya geldiğinde de sokak kedilerini sahiplenerek beslemeye başladı. Apartmanda sahibi olduğu dairede 5 kedisi bulunan Helga Özen, sokaktaki kedileri de besledi. Özen çiftinin evine geçtiğimiz ay içerisinde şikayet üzerine gelen zabıta ekipleri, kedi beslememeleri konusunda uyarıda bulundu. Özen çiftinin evine yeniden gelerek kontrol eden zabıta ekipleri, 20 Temmuz'da, "Apartmanın önü ve arka kısmındaki ortak kullanım alanında sokak kedilerini beslediği, kedilerin koku ve pisliklerinin çevreyi rahatsız ettiği tespit edildi" yazılı tutanak tuttu. Belediye Encümeni ise 2 Ağustos tarihinde karar alarak, Özen çiftine 170 TL para cezası kesti.

 

KİMSEYE ZARARIMIZ YOK

Yıllardır evlerinde kedi beslediklerini belirten Bedrettin Özen, "Evimizde kedilerimiz var, hepsi de aşılı ve bakımlı. Sokaktaki kedilerden de beslediklerimiz var. Eşim Almanya'da da kedi ve köpek besliyordu. Hayvansever bir çiftiz. Evimizin her yeri kedi ve köpek resimleri ile dolu. Ayrıca kuşta besliyoruz. Zabıta gelip kedi besliyoruz diye bizi uyardı. Daha sonra benim olmadığım bir zaman gelip kedi beslediğimiz gerekçe ile ceza kesmişler. Bunu anlamam mümkün değil. Kimseye bir zararımız da yok" dedi.

 

Helga Özen ise, "Kedi besliyorum diye ceza kestiler. Hep kedi kedi diye üzerimize geliyorlar" diyerek gözyaşı döktü.