Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp ulusal bir kanalda sunduğu 'Survivor' adlı yarışma programının bir benzeri olan yerel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Lazvivor' adlı yarışma programı Rize'de sürüyor.

Acun Ilıcalı’ nın hazırlayıp ulusal bir kanalda sunduğu ’Survivor’ adlı yarışma programının bir benzeri olan yerel bir televizyon kanalında yayınlanan ’Lazvivor’ adlı yarışma programı Rize’de sürüyor. 18 Karadeniz ilinden temsilcilerin katıldığı yarışmada adaylar zorlu doğa şartları ile mücadele ediyor, inek sağıp, at biniyor, azgın dereyi halat yardımıyla geçiyor. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada bir aday da attan düşerek hafif yaralandı.

Yerel Mavi Karadeniz Televizyonu’nda yayınlanan, Karadeniz yarışıyor ’Lazvivor’ yarışmasının İstanbul’da başlayan çekimleri, Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ne bağlı Ayder Yaylası’nda sürüyor. Karadeniz’in 18 ilinden 3’er yarışmacının katıldığı ve her hafta bir ilin elendiği yarışmada adaylar zorlu doğa şartları ile mücadele ediyor. Avlanma, doğayla mücadele içeren beceriler, hayvan bakımı ve ihtiyaç temini, el becerilerine dayanan kültürel yarışmalar ile yöre kültürünü yansıtan çalgılar ve oyun becerileri ana temalarında, sepet örme, balık tutma, sal yapma, tırmanış, hayvan sağımı, değirmende un öğütmek, ipten dereden geçiş, tahta araba yarışı gibi yarışmalar düzenleniyor.

Rize’deki çekimler sırasında adaylar azgın dereden halat yardımıyla karşıdan karşıya geçti, inek sağımı yaptı, at bindi. At binen adaylardan biri, hızla giden atın üzerinden düşerek hafif yaralandı. Yarışmacılar, İyidere İlçesi’ndeki tarihi Pileki mağarasında saklanan broşürleri bulmak için de kıyasıya yarıştı.

‘BİRİNCİ OLAN İLİN TEMSİLCİLERİNE 30 BİN LİRA’

Yapımcı Berrah Terzioğlu, yarışmanın amacının Karadeniz kültürünü tanıtmak ve bölgenin zorlu yaşam koşullarını göstererek Karadeniz insanının birlikte güzel işler başarabileceğini gözler önüne sermek olduğunu belirterek, "Her ilden 3’er kişi bir takım oluşturarak yarışmaya katışıyor. Takım çalışmasının güzelliğini ve birlikteliğin önemini gençlerimize aşılamak istiyoruz.

Karadeniz’in 18 ilinden insanların katıldığı yarışmada Lazvivor yarışmacıları, bir dere kenarına konuşlandırılacak. Yarışmacılar, gıda ihtiyaçlarını bu alana bırakacağımız evcil hayvanlardan ve doğadan sağlayacak. Yarışmacılar çeşitli yarışmalara tabi tutulacak. Sonunda birinci olan ilin temsilcilerine 30 bin lira para ödülü verilecek" dedi. Yarışmacılar ise doğa koşulları ile mücadele ettiklerini belirterek zaman zaman zorlandıklarını söyledi.