Hakkari Valiliği tarafından yaptırılan sinema salonunun açılışı için Hakkari'ye gelen sinema oyuncusu Kadir İnanır, yeni kurulan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) için "Biliyorsunuz Türkiye'de çok anlamlı bir parti kuruldu" dedi.

Hakkari'ye gelen sinema oyuncusu Kadir İnanır, kendisine eşlik eden Hakkarili yerel sanatçı Aydın Aydın'ın köyüne konuk oldu. Köyde kurban kesilerek karşılanan İnanır, köylülerle birlikte kahvaltı yaptı.

Hakkari Valiliği'nin daveti üzerine kente gelen Kadir İnanır, Gani Şavata ve yerel sanatçı Aydın Aydın, Van- Hakkari karayolundaki bir çeşmede durarak su içti.

Daha sonra Hakkari'ye gelen İnanır, kendisine eşlik eden Aydın Aydın'ın köyüne konuk oldu. Bağışlı Köyü'ne giden İnanır, Aydın'n yakınları tarafından kurban kesilerek karşılandı.

Aydın'ın köyde yaptırdığı inşaat halindeki binaya girerek burada kendisi için hazırlanan yörenin otlu peyniri, kaymak, bal ve tandır ekmeği yedi.

Köydeki vatandaşlarla sohbet eden İnanır şunları söyledi: "İyi insan olduğun zaman, içini iyi tuttuğun zaman bir de biraz inançlıysan, yaşamın ne kadar kısa olduğunun bilincindeysen, kavgaların ne kadar anlmsız olduğunu anlarsın. Şurdan çizgiyi şöyle çekiyorsun ta ötede benim memleketime gidiyorsun. Ne olacak burada dünyanın en güzel cennet ülkesini vermişler bize. Burada paylaşılmayacak ne var ki. Biraz adaletsizlik var. Bu adaletsizlikleri ortadan kaldıracağız. Bu adaletsizlik ortadan kaldırıldığı zaman sorun da kendiliğinden ortadan kalkacaktır."

'BARIŞLA BİTMEYEN HİÇBİR SAVAŞ YOKTUR'

Yeni kurulan Halkların Demokrasi Partisi'ne (HDP) de değinen İnanır, bu konuda şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz Türkiye'de çok anlamlı bir parti kuruldu. O da çok anlamlı. Bizim verdiğimiz mücadeleyi savunan bir dille kurdular. Yani bölgenin değil de, bütün halkların partisi olacak. Bütün koca bir Türkiye'nin sorunlarıyla ilgilenecek. O da iyi bir gelişme oldu. Şimdi şöyle diyoruz sonunda. Yüzyıl savaşları var tarihte. Bu savaş sonunda yine barışla bitti. Barışla bitmeyen hiç bir savaş yoktur. Şimdi o zaman bunun da sonu barışla bitecekse, bu kaybettiğimiz şeylere yazık değil mi? Bütün mesele bu."

'BURADA SİZE BİR EV VEREBİLİRİZ'

Kadir İnanır'ın köyüne yaptığı ziyaretten mutluluk duyduklarını belirten yerel sanatçı Aydın Aydın da duygularını şöyle dile getirdi:

"Çocukluğumuzdan beri hep sizi sevdim. Bu süreçte siz kardeşlik köprüsünde büyük katkı sundunuz. Batıda Hakkarili dediğiniz zaman insanlar eyvah diyor. İşte ilk siz geldiniz. Bu konuda ellerinizden öpüyorum. Çok önemli bir öncülük yaptınız. Bütün sanatçıların buraya gelmesi lazım. Bu anlamda da bölgeye gelip gidiyorsunuz, insanların sıkıntılarına ortak oluyorsunuz. Bu insanlar yıllarca sizin filmlerinizle bugünlere geldi. Kardeşlik köprüsünde çok önemli bir katkınız var. Burada size bir ev verebiliriz." (Cnn Türk)