Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da protesto edilmesi ile başlayan olaylarda çalıştığı otelin terasından polis kurşunuyla göğsünden vurulan ve Y.Y.Ü Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilen Kadir İnan'ın (26) hayati tehlikesi sürüyor.

ANF'deki habere göre; Ameliyatın ardından İnan ailesine bilgi veren doktor, ameliyatın başarılı geçtiğini ancak, göğsün sağ tarafından isabet edip kol hizasında kalan kurşunu çıkaramadıklarını söyledi. İnan'ın iki, üç gün yoğun bakımda kalabileceğini aktaran doktorlar, İnan'ın hayati tehlikeyi de atlatamadığını belirtti.

'KESİNLİKLE KASTİ ŞEKİLDE VURULDU'

Hastanede bekleyen Kadir İnan'ın amcası Ramazan İnan, yeğeni İnan'ın kasti bir şekilde vurulduğunu belirterek, "Kendi ekmeği için çalışmaya gitmiş, bir suçu yok. Kesinlikle kasıtlı bir şekilde vurulmuştur. Resmen öldürmek için yapmışlardır. Bu kabul edilemez, vuranlar hakkında davacıyız. Bunun takipçisi olacağız. Halkımıza çağrımız da bu duruma sahip çıkmalarıdır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın düzenlediği mitinglerde halka saldırıların gerçekleştiğine dikkat çeken İnan, "her miting yaptıklarında bir canımız mı gidecek?" diye tepki gösterdi.

İnan'ın babası Maaz İnan da, oğlunun suçsuz yere vurulduğunu belirterek, Van halkından bu olayın takipçisi olabilmeleri için destek istedi.

'SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR'

İnan'ın kuzeni Osman İnan, Başbakan Erdoğan'ın olaydan birinci derecede sorumlu olduğuna vurgu yaparak, "Gündüz ortası vurulmuştur. Bu olay tamamen siyasidir ve sorumlusu da Erdoğan'dır. Başbakan bu olayın üstünü ört bas etmesin. Bu işin faili de bellidir" dedi. İnan'ın ameliyata alındığı sırada Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın hastaneye geldiğini ve kendilerine, "Bu paralel yapının da işi olabilir. Araştıracağız gerekeni yapacağız" dediğine dikkat çeken Osman İnan, "Başbakan düştüğü duruma paralel yapı mı diyor ne diyorsa bilmiyorum ama valiye de, emniyet yetkililerine de söyledim gerekeni yapın diye ama biliyoruz ki öldüren kişiyi bulacaklar ödüllendirecekler, Van'dan alıp başka bir şehre verecekler" diye konuştu.

'NEREDE ÇÖZÜM SÜRECİ?'

Devletin sürekli olarak kendi tarafından dillendirdiği çözüm süreci söylemlerini eleştiren İnan, Reşit ile Veysel İşbilir'in Yüksekova'da polisler tarafından katledilmesi olayını da hatırlatarak, "Çözüm süreci diyorlar ama biz bir şey göremiyoruz deniliyor. Yüksekova'da daha geçenlerde vurdular İşbilir ailesinden iki kişiyi. Her gün beni vur sonra kardeşlik de böyle bir kardeşlik olmaz. Nerede kardeşlik nerede çözüm süreci" dedi.