İzmir Karşıyaka'da bulunan halk tarafından kokoreççiler sokağı olarak bilinen Arabacılar Sokağı'nda esnafın masa ve sandalyelerine el koymak isteyen zabıta ekipleri çevik kuvvet eşliğinde esnaflara saldırdı. 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde zabıta ekipleri Arabacılar Sokağı'nda bulunan esnafların masa ve sandalyelerine el koymak istedi.

Çevik kuvvet eşliğinde sokağa giren zabıtalar masaları tahrip ederek arabalara yüklerken, yer sahiplerinin "Masalara zarar veriyorsunuz, yavaş yükleyin" demesi üzerine ise zabıta ve çevik kuvvet polisleri esnafa coplarla saldırdı. Yaşanan arbede esnasında bir çok esnaf darp sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası ortalık adeta savaş alanına dönerken, çevrede bulunan yurttaşlar ise polis ve zabıtaya "Adaletiniz batsın, sizin adaletiniz bu mu? Buraya Adalet yazarak yalan söylüyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. 

Duruma tepki gösteren esnaflar ise "Zabıta geldi. Masaları tutup arabanın içine fırlatıyordu. Lütfen masaları bu şekilde atmayın düzgünce alın dedik. Masalara zarar veriyorlardı. Ağzımızdan tek bir hakaret bile çıkmadı. Direnmedik de alın dedik. Buralar belediyeye vergi ödeyen dükkanlardır. Daha önce de saldırdılar. Belediye başkanı vergi almasını biliyorsa zabıtaların bu şekilde çevik kuvvet eşliğinde bizlere saldırmaya hakları yok. Kamera görüntüleri var suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

BİR HAFTA ÖNCE DE SALDIRMIŞLAR

Öte yandan yaklaşık bir hafta önce de zabıtaların sahilde bulunan seyyar satıcılara saldırdığı, bu esnada olayı görüntüleyen bir yurttaşı video çektiği için darp ettiği de öğrenildi. 

(Berkcan Zengin/ Demokrat Haber)