76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking için İzmir’de lokma döktürüldü. Daha önce de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Che Guevara için lokma döktüren fizik tedavi uzmanı doktor Alparslan Bilen "Camiye gitmiyoruz ama bunları yapıyoruz işte" dedi.

Nuray Pehlivan’ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, ünlü evren bilimci ve fizik profesörü Hawking için Karaburun’da Nergis Cafe önünde yapılan lokma hayrına çok sayıda esnaf ve vatandaş ilgi gösterdi.

Camiye gitmediğini ama sevdiği ve saydığı insanların arkasından lokma döktürdüğünü kaydeden Dr. Bilen, 'Neden?' sorusuna şöyle yanıt verdi: 

"Hawking’in hastalığı benim uzmanlık alanım. Ne kadar ağır bir hastalık olduğunu biliyorum. Hawking bize yaşadığımız evrenin içinde neler olduğunu gösterdi. Kendi tedavisiyle uğraşacağına bin bir zorlukla derdini anlatmaya çalıştı. Var olan beynini kenara alıp, etiyle kemiğiyle uğraşmadı.

Hawking’e karşı bütün dünya borçlu. Ben bu borcun bilincinde olduğumu zannediyorum. Hawking bize kara deliği, anti maddeyi, maddeyi öğretti. Ufkumuzu açtı, beynimizden bir kapak kaldırdı. Bu dünyada 30-40 odalı konakta sadece oturma odasını ve tuvaletini bilerek yaşamak var. Bir de tüm odalarını bilerek yaşamak. İşte Hawking bizim bütün odaları görmemizi sağladı.