İstanbul Teknik Üniversitesi, Taşkışla kampüsünde yemekhanede görevli İhsan Zavar hakkında kedilere yemek verdiği gerekçesiyle tutanak tutulduğunu reddetti. Üniversite, söz konusu tutanağın ‘hayvanların beslenmemesi için değil, hijyen eksikliği‘ nedeniyle tutulduğunu savundu.

Üniversiteden yapılan açıklamadaysa, basına yansıyan tutanakta ‘bilgi eksikliği‘ olduğu öne sürülerek, ‘‘Taşkışla Yemekhanemizdeki görevlimiz hakkında tutulan tutanaktaki bilgi eksikliğinin yanlış anlaşılmalara neden olduğu üzüntüyle görülmüştür” denildi.

Açıklamaya göre, tutanak tutulmasının sebebi mutfak personelinin kedileri beslemesi değil, ‘görev yaptığı kıyafet ile yemekhane dışına çıkarak hayvan beslemesinin sağlık ve hijyen kurallarına aykırı‘ olmasıydı.

Üniversite, hayvanlara karşı duyarlılığını vurgulayarak, ”Kampüs doğasına ve canlılarına sahip çıkma konusunda her zaman örnek olan, kampüs köpekleri için özel çalışma grubu oluşturan ve hayvanlara karşı duyarlılığı bilinen üniversitemizin, hayvan sevgisi ve beslenmesini engelleyecek bir anlayışa sahip olması mümkün değildir.”