İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu geniş bir katılımla başladı.

Tarihi Yarımada’da belirlenen Eyüp ile Yenikapı arasındaki 21,1 kilometrelik parkurda koşulacak yarı maraton ve 10 kilometre yarışı, saat 09.00’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ startı verdi.. Deniz seviyesinde ve düz bir parkurda gerçekleştirilecek yarışa 3975 sporcu katıldı.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun gelecek yıllarda dünyanın önde gelen maraton ve yarı maratoncu atletlerinin tercih ettiği bir organizasyon olması bekleniyor.

Balat’taki Eski Galata Köprüsü önünden start alan atletler, Haliç boyunca devam ederek Eyüp Devlet Hastanesi’nin önünden dönüp Eminönü tarafına gidecek. Başlangıç noktasından geçecek sporcular, Kadir Has Üniversitesi’nin önüne gelecek.

Burada 10 kilometrede yarışanlar dönüş yaparken, 21,1 kilometre yarışı Eminönü’nden geçerek Kennedy Caddesi boyunca ilerleyerek, Kumkapı Balık Hali’ne ulaşacak. Bu noktadan dönüş yapacak sporcular, geliş yolunu takip ederek, Balat’taki bitiş noktasına gidecek.