27 Nisan günü saat 15.00 sularında, hangi gruba mensup oldukları belirlenemeyen 30-40 kişilik bir grubun, Ataşehir Yeni Umut Kilisesi’ne taş ve yumurtalarla saldırdı.

Kilisede yalnız olan Finlandiya vatandaşı bir cemaat üyesi olaydan zarar görmezken, kilisede maddi hasar meydana geldi.

Polisin saldırının hemen ardından olay yerine intikal ettiği ve geniş çaplı olarak olayın soruşturulmasına başladığı bildirildi.

Kilisenin camları kırılırken, tabelası sökülüp götürüldü ve kapı girişinde bulunan dekorlar parçalandı.

Sat7Türk’ün haberine göre, gruptan bazı kişilerin kilisenin iç kapısını tekmeleyip zorladığı ancak içeriye giremediği beyan edildi.

BURGAZADA’DA KİLİSEYE SALDIRI

Bu olaydan bir gün sonra ise Çatalca’dan hafta sonu için Burgazada’ya gelen 15-18 yaş arasındaki 10 kişilik gurup saat 16.40 sularında Burgazada Ayois İonis Rum Ordodoks Kilise’sine girerek mumlukta bırakılan paraları almak istedi. Mumlukta bulunan tüm mumları alıp, dolabı kırdılar, sokaklara savurdular ve mumluğu soymak için kapılarını kırdılar.

Haber Hakkı’na göre, Burgazada kilise gönüllüsü ve Adalı Yeorgios Guller, saldırı görüntülerini sosyal medyadan paylaşarak saldırı girişimini duyurdu. Karakolda yaşananları ise şöyle aktardı:

Burgazadalılar tarafından yakalanıp karakola götürülen bu kişiler yaşları küçük olduğundan serbest bırakıldılar… Çocuklar için hiçbir işlem yapamayan Burgazada Karakolu’na Adalılar büyük tepki gösterdi. Çocuk Polis Şubesi olmadığı için bir şey yapamayacaklar arını söyleyen polisler şikayetçi olunmaması konusunda da uğraştı.

Çoğu öğrenci olan saldırganlar Çatalca’dan Burgazada’ya Akbil’le geldiklerini paralarının olamadığını söylediler. Ordulu bir öğrenci Kilise yetkilisine ’Ben Müslümanım günah olur diye kiliseye hiç girmedim ben suçsuzum’ diye kendini savundu.

Burgazada’da karakolda bir süre tutulan ve ifade veren çocuklar polis kontrolünde vapura bindirilerek serbest bırakıldı. Bu durumu öğrene Adalılar çocukların cezasız kalmasına tepki gösterdi.