Roman halkının gelenekselleştirdiği Hıdrellez’in bu yılki İstanbul adresi değişmedi. Bu yıl kutlamalar yine Ahırkapıda yapılacak. Dilekler, orada topluca ağaçlara bağlanacak. Doyasıya eğlence için enstrümanlarınızı yanınıza almayı unutmayın.

 

Ahırkapı Mahallesinde oturan Romanlar, bu yıl da Hıdrellez Bayramı’nı 5 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00 ila 23.00 arasında Ahırkapı semtindeki Keresteci Hakkı Sokak’ta geçen yıl olduğu gibi alternatif olarak kutlayacak.

 

Geçtiğimiz yıl, organizatörler tarafından giriş parası talep edilmesi ve biletlerin Biletix üzerinden satışa çıkarılması nedeni ile iptal edilen etkinlikler iki yıldır alternatif olarak kutlanıyor. Kumbara Sanat Atölyesi’nin organizasyon desteği ile gerçekleşecek bu yıl ki etkinlikte “Ahırkapı’daki kutlama herkese açık” çağrısı yapılıyor.

 

YANINIZA ENSTRÜMANLARINIZI ALIN

Kumbara Sanat Atölyesi’nden yapılan açıklamada, “Kutlamalara giden bizler ise yanımızda bir şey götürmeyeceğiz, tüm ihtiyaçlarımızı mahalle esnafından ve mahalleliden temin ederek mahalleliyle dayanışma içerisinde olacağız. Enstrüman çalabilen tüm arkadaşlarımız yanlarında enstrümanlarını getirecek” denildi.

 

‘SOKAKLAR BİZİM’

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Bu kutlama için büyük sahnelere, bilete, paraya ihtiyacımız yok. Sadece halkların kardeşçe, eşit ve barış içerisinde yaşamasına olan inancımız var. Güvenliğe gelince; sokaklar bizim, kendi güvenliğimizi her zaman olduğu gibi kendimiz sağlarız. Mahalleyi etkinlik sonrasında hep birlikte temizleyeceğiz. Çünkü kutlama alanı aynı zamanda Roman halkının yaşam alanı.

 

5 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de, Sultanahmet tramvay durağının biraz aşağısında olan Ayasofya müzesinin girişinde buluşup, Ahırkapı’ya yürüyeceğiz. Hep beraber şenlik havasında Akbıyık Caddesi üzerinden Ahırkapı’ya ineceğiz. Herkesi Ahır kapı mahallesine çağırıyoruz. . Şimdiden bayramımız kutlu olsun”

 

İstanbul-EmekDunyasi.Net