İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, bugün itibarıyla bölgede görülecek sağanağın, gece saatlerinden itibaren Edirne, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu sağanağın, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da kuvvetli (21-50 milimetre) olmasının beklendiği ifade edildi.

Vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olması istendi.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Bu gece ve yarın için yurdun batı kesimlerinde kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"ya göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde görülecek olan sağanak yağışların, gece saatlerinde Trakya ile Kuzey Ege kıyılarında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batısı ve İzmir'in kıyı kesiminde) etkili olması bekleniyor.

Yarın sabah saatlerinden itibaren ise yağışların İstanbul, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli ile Kütahya ve Bursa'nın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), İzmir, Aydın, Muğla ile Balıkesir'in batı ilçelerinde de çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.