Japon bilim insanları, zihin gücüyle kontrol edilebilen yapay bir ‘üçüncü kol’ üzerinde deney yaptı. Deneyin sonucunda insanın, üç kolu eş zamanlı olarak kontrol edebildiği ispatlandı.

İnsanın aynı anda 3 kolu kullanabileceğini ispatlayan deneyde, bilim insanları gönüllü katılımcılardan kendi kollarıyla eş zamanlı olarak zihin gücüyle kontrol edilebilen robotik 3. kolu farklı bir  görevde kullanmasını istedi. Deneyin başında varolan kollarıyla aynı anda iki görevi yapmakta zorlanan gönüllüler, protez kol takılmasının ardından, halihazırda bir görevi yaparken, zihin gücüyle de bir su şişesini tutabildi. Şişe daha sonra geri alındı ve böylelikle katılımcının zihin gücüyle kontrol ettiği protez kolun şişeyi kontrol edebilmeyi başardığı görüldü.

Japonya’nın Kyoto kentindeki Gelişmiş Telekomünikasyon Araştırma Enstitüsü’den Shuichi Nishio, icadın, hem insanın üretkenliğini hem de bilişsel becerilerini artırabileceğini ifade etti. Bilim dünyasında, geleceğin siborglarının (biyolojik ve yapay kısımları olan varlıklar) beş veya alt uzuvlu olabileceği belirtiliyor. (Kaynak: Sputnik)