Katolik Hristiyanların Ürdün nehrindeki Epifani bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Hristiyanlar, Epifani Bayramı’nı dualar okuyup, Hazreti İsa'nın ilk defa vaftiz edildiği yer olduğuna inanılan Ürdün Nehri'nde yıkanarak kutladı.

Kutlamalara, Hristiyan din adamlarının da aralarında bulunduğu yerli ve yabancı yüzlerce Hristiyan katıldı. Bazı Hristiyanlar, suyun soğukluğuna aldırış etmeden nehre girdi.

Beytullahim kentinin Beyt Cala beldesinden gelen Hiba Bulsa (32), "Bu su mukaddestir. İsa Mesih burada vaftiz oldu. Mesih'in yolunu izliyor ve her yıl yeniden vaftiz oluyoruz. Kendimizi ve çocuklarımızı bu kutsal suda yıkıyoruz. Oğlum ilk defa Ürdün nehrinde vaftiz olacak" dedi.

Nehirde elini ve yüzünü yıkayan Meryem Babun (21), "Bu gün dua ediyor ve inancımızı tazeliyoruz. İsa Mesih'in vaftiz olduğu bu su mübarektir. Burada manevi duygular yaşıyoruz" diye konuştu.

Beyt Sahur beldesinden gelen Filistinli İmad el-Atraş, "Bu bölge İsrail'in kontrolünde olmasına rağmen, onun otoritesini tanımıyor ve bu kutsal mekana geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Epifani Bayramı, Hazreti İsa'nın doğumundan 12 gün sonra kutlanmasına atfen 12'nci gün bayramı olarak da anılır.

Kutlamaların nedenine dair Hristiyan mezhepleri arasında farklılıklar bulunuyor. Katolik ve Protestanlar, doğudan gelen üç müneccimin bebek İsa'yı ziyaret etmesini anarken, Ortodokslar, Ürdün Nehri'nde İsa'nın vaftiz edilmesini kutluyor.