Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki Vakıflar Meclisi, Surp Haç Tıbrevank Ermeni Lisesi'nin vakıf statüsüne alınmasını kararlaştırdı.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 1980'li yıllarda hükmi şahsiyetini kaybeden ve uzun yıllardır vakıf kabul edilmeyen Surp Haç Tıbrevank Ermeni Lisesi'nin durumunun Vakıflar Meclisi'nin bugünkü toplantısında ele alındığı belirtildi.

 

Vakıflar Meclisi, toplantıda, Surp Haç Tıbrevank Ermeni Lisesi'nin vakıf olarak tescil edilmesini kararlaştırdı.

 

HRANT DİNK DE OKUDU

Okulun mezunlarından Murad Mıhçı kararı Demokrat Haber’e şöyle değerlendirdi:

"Karar çok sevindirici. Yıllardır bu konuda uğraşılıyordu. Vakıf olamadığından dolayı mülkleri konusunda sorun yaşadı, eğitim düzeyi düştü. Sadece okul müdürü Hayk Nişan ve bir grup iyi niyetli mezunlarının sayesinde ayakta kaldı. Kendi mezunlarının bağışları sayesinde yaşamını sürdürdü. Mıgırdiç Margosyan da Surp Haç Tıbrevank Ermeni Lisesi'nde müdürlük yapmıştır. Ünlü oyuncu Kevork Malikyan ile Hrant Dink ve Orhan Bakır da okulumuzda okumuştur. Umarım bu gelişme diğer hakkı gasp edilen Tuzla kampımız ve diğer mülklerin iadesi için de bir başlangıç olur."

 

Vakıflar Meclisi ayrıca, Kınalıada Surp Kirkor Lossavariç Ermeni Kilisesi Mektebi ve Mezarlığı Vakfı ile Üsküdar Profiti İlya Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı'nın iade talebinde bulundukları iki mezarlığı da bu vakıflara iade etti.

 

Mehmet Göcekli / Demokrat Haber İstanbul