Hrant Dink Vakfı, Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de beşinci kez Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü verecek.

Ödül, her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye’den biri yurt dışından olmak üzere, iki kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak, onlara manen destek olmak, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmek istiyor.

Ödülün bu yılkı jürisinde Tim Garton Ash, Rakel Dink, Costa Gavras, Nilüfer Göle, Alexander Iskendaryan, Etyen Mahçupyan ve 2012 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahipleri İsmail Beşikçi ve Uluslararası “Memorial” Topluluğu bulunuyor.

Uluslararası Hrant Dink Ödül töreni, 15 Eylül 2013 Pazar günü, saat 20.00-22.00 arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Sunuculuğunu Olgun Şimşek’in ödül töreninde, Hayko Cepkin ve Boğaziçi Caz Korosu’nun sahne alacak ve 2013 yılı ödül sahipleri açıklanacak.

Önceki yıllarda Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü kazananları arasında Alper Görmüş, Amira Hass, Türkiye Vicdani Ret Hareketi, Baltasar Garzón, Ahmet Altan, Lydia Cacho, İsmail Beşikçi ve Uluslararası “Memorial” Topluluğu bulunuyor.

Ödül töreni, 15 Eylül 2013 gecesi www.hrantdink.org ve www.hrantdinkodulu.org  adreslerinden saat 20.00’den itibaren Türkçe ve İngilizce olarak canlı izlenebilecek. Geceye dair tüm detaylar törenle eş zamanlı olarak Facebook’ta ‘Uluslararası Hrant Dink Ödülü / International Hrant Dink Award’ ve ‘Hrant Dink Vakfı / Hrant Dink Foundation / Հրանդ Տինք Հիմնարկ’ sayfalarından ve Twitter’da ‘hrantdinkvakfi’ ve ‘hrantdinkaward’ hesaplarından 3 dilde (Türkçe, İngilizce ve Ermenice) takip edilebilecek.

Ödül sahipleri, törenin sonrasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda fuayesinde basının sorularını cevaplayacak. (haberimport.com)