Toplantıda konuşan Dink'in avukatı Fethiye Çetin, ucu devlete dokunan her türlü yargılamada yargıçların tavırlarının diğer davalardan farklı olduğunu savundu.

"Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Durde" platformu tarafından Taksim Hill Hotel'de düzenlenen "4 yıldır Hrant Dink yok" formuna gazeteci Ali Bayramoğlu, Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Doğan Tarkan ve çok sayıda davetli katıldı. Hrant Dink'in arkadaşları, yazarlar ve aydınlar toplantıda Hrant Dink'in öldürüldüğü günden bu güne kadar yaşanan gelişmeleri değerlendi.
Toplantıda konuşan Dink'in avukatı Fethiye Çetin, Hrant Dink'in mahkumiyetine neden olan yazısının yargıçlar tarafıdan yanlış anlaşıldığın savunarak, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıçları, Türkiye'deki meslektaşlarından tamamen farklı düşünüyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıçları Hrant Dink'in yazılarını okudular.

Dink'in mahkumiyetine neden olan yazılarda kastettiğinin mahkumiyetine gerekçe olan düşünceden tamamen farklı olduğunu anladılar. Ve şunu yazdıları 'Hrant Dink burada ne Türkleri aşağılıyor ne hakaret ediyor. Zaten Türk kimliği ile ilgili herhangi bir şey söylemiyor. Ermeni kimliğini tartışıyor. Ermenilerdeki Türk yargısını tartışıyor'" dedi.
Avrupa'daki yargıçların Hrant Dink'in davranışlarından dolayı cezalandırıldığı kanısına vardığını iddia eden Çetin, "Cinayet sonrasında yapılan soruşturmalarda da aynı zihniyetin hüküm sürdüğünü görüyoruz. Devlete değen her türlü yargılamada yargıçların tavırları diğerlerinden mutlaka farklılaşıyor. Öncelikle bunu tespit etmek gerekir"
şeklinde konuştu.

İHA