Kadıköy'de hayvan hakkı aktivistlerinin bir petshop'a baskın düzenleyerek dört tavşanı kafesten kurtardığı görüntüler ortaya çıktı.

‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören yasa tasarını protesto için 2 Mart’ta Kadıköy’deki eylemden sonra hayvan hakkı aktivistlerinin bir petshop’a baskın düzenleyerek dört tavşanı kafesten kurtardığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde petshop’un dışında bekleyen protestocuların “Hayvanlar mal değil, satılamaz!”, “İnsana, hayvana, yeryüzüne özgürlük!” sloganları eşliğinde tavşanları kafesten çıkartıyor. ‘Ölüm Yasasına Hayır’ eyleminin ardından bir grup petshop’a girerek Hayvan Kurtuluş Cephesi (Animal Liberation Front) adına Türkiye ’deki ilk ‘açık kurtarma eylemi'ni gerçekleştirdiklerini belirtti.

KUZEY ORMANLARI’NA ADANDI

Grubun basın açıklaması şöyle: “Bu eylemle herkesi doğrudan eyleme, ALF, ELF ve benzeri pek çok hayvan ve doğa özgürlüğü için mücadele eden dostlarımızı desteğe çağırıyor ve eylemi Kuzey Ormanları’ndaki yıkım dolayısıyla yok olmak üzere olan tüm türlere adıyoruz. Sokak hayvanlarının tecrit kamplarına sürülerek, denek olarak kullanılmalarına şiddetle karşıyız, gerekirse şiddetle karşılık vereceğiz.”

LİDERSİZ BİR MİSYON

ALF yaklaşık 40 senedir dünya çapında aktif olan lidersiz bir misyon. Amaçları ise endüstriyel olarak veya insan faydası için kullanılan/öldürülen hayvanları doğrudan eylemle özgürlüklerine kavuşturmak. ABD İçişleri Bakanlığı ALF eylemlerini 2005’ten beri terör faaliyeti olarak değerlendiriyor. (Radikal)