Edremit Körfezi'nin Burhaniye ilçesinde meşe palamudu ağaçlarına tırmanan, yolda gezinen, parklarda dolaşan sincapların sayısının azalmaya başlaması üzerine Belediye Meclisi harekete geçti.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, "2011 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı'ndan sincaplarla ilgili bilgi istedik. İki profesörün imzasını taşıyan yazıda, havai fişeklerin sincapları olumsuz etkilediği, kalp krizine neden olabileceği yönünde görüş bildirildi" dedi.

DÜĞÜNÜ BOL BİR MAHALLEYDİ

Sincapların yoğun olarak bulunduğu ve turistlerin sincaplı mahalle dediği Ören'in turistik bir mahalle olduğunu bildiren Akova, "Eğlencesi, düğünü çok olur. Bunun üzerine Burhaniye Belediye Meclisi Çevre Komisyonu bu konuda çalışma yaptı. Çevre komisyonunun da tespiti bu yönde oldu. Balıkesir Kocaseyit Havaalanı'ndaki uçuş trafiği açısından da bu bölgede bu şekilde havai fişek atılmasının uygun olmadığı şeklinde de bize gelen yazılar bulunuyordu" diye konuştu.

Sincapları koruma ve uçuş trafiğini tehlikeye atmama amacıyla, geçen yıl nisan ayı meclis toplantısında yapılan açık oylamada havai fişek atılmasının yasaklandığını belirten Akova sonuçtan memnun: "Halkımız da bu karara ciddi olarak anlayış gösterdi. Doğanın döngüsünün olumsuz etkilenmemesi yönünde aldığımız kararın doğru olduğunu gerçek anlamda yaşamış durumdayız. Sincapların sayısında artış görüldü. Ören, sincap sayısı bakımından eski günlerine tekrar dönüyor."

SİNCAP HEYKELİ DE YAPTIRILMIŞTI

Bölgedeki palamut ağaçlarının artmasını sağlayan ve Burhaniye'nin simgesi olarak görülen sincaplar için belediye Ören Mahallesi'nin girişine sincap heykeli de yaptırılmıştı. (Radikal)