Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan hasta tutuklu Menduh Kılıç, sürekli rapor için ring aracı ile İstanbul'a götürüldüğünü belirterek, "Bunun diğer anlamı ölümüm bekleniyor ve ölüme terk ediliyoruz" dedi. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan hasta tutuklu İhsan Altın ise, arkadaşlarının yardımı olmadan ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Menduh Kılıç ile Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan İhsan Altın, yaşadıkları sağlık sorunlarına ilişkin DİHA'ya mektup yazdı. Edirne F Tipi Cezaevi'nden kalan Menduh Kılıç, kendi isteği dışında İzmir'den Edirne'ye sürgün edildiğini belirterek, "İHD benim adıma cezaevinde kalamayacağıma yönelik başvuruda bulunmuş. Bakanlık ise, Edirne Devlet Hastanesi'nden rapor istemişti. Orası da beni İstanbul'da bulunan bir hastaneye sevk etti. Beni Metris'e götürmeleri gerekirken bunun yapmadılar göstermelik bir muayene için ring aracıyla İstanbul'a götürüldüm. Hastanede mahkum servisi olmadığı için yatırılamadım ve Edirne'ye geri gönderildim" dedi. Kılıç, daha sonra raporlarını Adalet Bakanlığı'na gönderdiğini vurgulayarak, "İstanbul'da bulunmam gerekirken bunu yapmıyorlar. Sürekli rapor için götürülüp getiriliyorum. Bunun diğer anlamı ölümüm bekleniyor ve ölüme terk ediliyoruz. Bu keyfi uygulamalara sessiz kalınmamasını istiyoruz" diye kaydetti.

'SAĞ TARAFIM FELÇLİ'

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan İhsan Altın ise, 1999 yılında tutuklandığı ve 2004 yılında 16 yıl 8 aylık ceza aldığını belirterek, hastalığından dolayı cezasını 11 yıla indirdiklerini kaydetti. Altın, "Daha sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım. Temyiz aşamasında dosyayı Yargıtay'a gönderdim. 7 Eylül 2010 günü ise, tedavi için İstanbul'a geldiğimde hastaneye giderken polis tarafından gözaltına alındım ve mahkemece tutuklandı. O günden beri cezaevindeyim. Kaza sonucu sağ tarafım felçlidir. Şimdiye kadar bu halimle cezaevinde bulunuyorum. Kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum şimdiye kadar yanımdaki arkadaşlarım bana yardımcı oldular" ifadesini kullandı.

Altın, Adalet Bakanlığı tarafından Bayburt M Tipi Cezaevi'nden Metris Cezaevi'ne getirildiğini burada adli tutsaklarla kaldığını, ancak yine kendisine rapor verilmediğini belirterek, "Vücudumun yarısından çoğu işlevsizdir. Kafatasımdan 2-3 kere ameliyat geçirdim ve içine platin konuldu. Başka ameliyatlarım da var" dedi. (Özgür Gündem)