Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde tutulan ve doktorların 10 aylık ömür biçtiği hasta tutuklu Mehmet Reşit Alto, bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan akciğer kanseri hastası olan adli tutuklu Mehmet Reşit Alto, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Doktorların yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 10 aylık ömrü kaldığına dair kendisine verdiği raporu geçtiğimiz hafta ANF'nin servis ettiği Alto, tahliye edilmek yerine Adana Yeni Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Alto'nun kızı Elif Ünal, yaşananlara tepki göstermiş ve babasının hastanede battaniyeye sarılı bir şekilde yaşadığını belirterek, "Babam ölüyor, yeter artık duyun sesimizi, devlet iki defa bizi öldürmek istiyor" diye belirtmişti. Hasta tutuklu Alto'nun tek talebi ise evinde ailesinin yanında ölmekti.

Alto'nun sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi talebiyle İHD Adana Şubesi Alto'nun bu sağlık raporunu Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiğini açıklamıştı.

Ancak hasta tutsak Alto, kendisine verilen rapora ve yaptığı çağrılara rağmen tahliye edilmedi. Tahliye edilmeyen Alto tedavi gördüğü hastanede bu sabah kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren Alto'nun cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi işleminin ardından ise kılınan cenaze namazının ardından Alto'nun cenazesi merkez Seyhan ilçesinde bulunan Obalar Mezarlığı'nda toprağa verildi. (ANF)