Can Çeliker

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘’Gerekirse kendimizi de evlatlarımızı da feda etmeye hazırız’’ söylemi güncelliğini korumaya devam ediyor. Çünkü AKP’nin savaş konsepti yüzünden gencecik insanlar ölmeye devam ediyor. Kaybettikleri iktidarı yeniden kazanmak için gençlerimizi gözlerini kırpmadan katletmeye devam ediyorlar. Gerilla annelerinin de asker annelerinin de barış talebini görmezden gelen iktidara sormak gerekir, savaşın acısını hissetmemiş olanlar, başkalarının evlatlarını nasıl bu kadar kolay feda edebiliyor?

Hepimiz biliyoruz AKP’li yakınlarının ne kadar fedakâr olduğunu ve bu doğrultuda birçok AKP’li yakının askerliğini bedelli uygulaması ile yaptığını ya da çürük raporu aldığını.

Gelin şimdi hep birlikte göz gezdirelim kimdir o fedakâr evlatlar.

Necmettin Bilal Erdoğan

RTE'nin 4 çocuğundan biridir. Babası İmam Hatip, İlahiyat okuyun naraları atarken kendisinin isyankârlığından değil paranın sıfırlanamayacak kadar bol olduğundan Harward'da Kamu Yönetimi okuduğunu biliriz. İsim babası Necmettin Erbakan’dır. Hatta Erbakan’ın, Bilal'in düğünü öncesinde şöyle bir beyanı olmuştur "oğluna bendenizin ismini vermişti, şimdi beni düğününe davet etmeye korkuyor."

Tayyip Erdoğan’ın, kaptan-ı deryası bir o kadar da talihsiz belasıdır da. Cumhurbaşkanı çocuğu olmasından değil, gemicikleri ve sıfırlayamadığı paralardan bilinir.17-25 Aralık büyük yolsuzluk dosyasının beceriksiz günah keçisidir. Askerliğe gelince, askerliği 21 gün sürmüştür. Nasıl derseniz, sıfırlayamayacak kadar parası var gitti bastı parayı dövizli askerlik yasası kapsamında 21 gün Burdur'da askerlik yaptı. Askerliği zor geçmiş. En çokta helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirmede zorlanmış.

Eğer ki kendini bu süreçte feda etmek isterse yapacağı askerlik hizmeti sırasında RTE'den istediğim sağa sola ateş etmesin, sevince gözyaşı bulaşmasın, örnek bir baba olsun, davul zurna eşliğinde yollasın, gemiciğinin arkasına "o şimdi asker" yazdırsın. Hiç bir şey yapamazsa eline beline kına yaksın.

Ahmet Burak Erdoğan

RTE'nin 4 çocuğundan en büyüğüdür da zamanında babasının İmam Hatip, İlahiyat söylemlerine aldırmamış İngiltere'de Ekonomi okumuştur.Her fırsatta RTE ve miçoları için "İşte halkımızın içinden insanlar bunlar,AKP'ye niye kara çalıyorsunuz? Bakın bu ülkede otoban kenarında piknik yapan insanlar da var" şeklinde komik gerekçelerle AKP'ye oy verdiği için haklı çıkmaya çalışan kesimin aslında ne kadar kandırılmış olduklarının göstergesidir. Askerlerine ve halkına "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" diyecek kadar aziz "Eee ne var ki oğlum askere gitmediyse" diyebilecek kadar pişkin muhterem din kardeşimizin oğludur. Ülker grubunun ürünlerinin dağıtımını yapan Yenidoğan Gıda Pazarlama ve Ticaret AŞ adlı şirkette babasının hisseleri bulunması sıfatıyla 2005 yılında yönetim kadrosunda görev yaptı. RTE’nin Ülker'deki hisselerini satmasından sonra amcası Mustafa Erdoğan ile Turkuaz Denizcilik adlı şirketi satın alıp ismini Bumerz Denizcilik olarak değiştirdi.11 Mayıs 1998'de TRT Sanatçısı Sevim Tanürek'in ölümüne neden olan kazanın da failidir Burak Erdoğan. Burak Erdoğan hakkında ''Kusursuzdur'' raporu verilirken, kazada hayatını kaybeden Tanürek 8'de 8 kusurlu bulundu. Bütün ülkeye ahlak dersi vermeye çalışan "Benim çocuklarım erdem timsali" kolpaları sallayan RTE'nin evli olan ve 17-25 Aralık yolsuzluk tepelerinde İsviçreli sevgilisini telefonda tehdit eden konuşmaları yayınlanan ve İsviçre bankalarında 8 hesabı olan oğludur. Peki, Burak Erdoğan askerliği ne yaptı?

2000 yılında Kasımpaşa Deniz Hastanesinde sedyede "Yan gelip yatarak" babalar gibi çürük raporunu aldı.

Berat Albayrak

İsmini yolsuzluk tepelerinde duyurdu, RTE’nin damadı ve 2015 genel seçimlerinde AKP'den milletvekili seçilen,2006'da Burdur'da bedelli askerlik yapmış ağır abimizdir.

İbrahim Can Avcı

Eğitim sistemini yapboza çeviren, kendi kafasını dahi karıştıran, “Gelen gideni aratmaz" sözünün bugün ki temsilcisi, eski Başbakanlık Başdanışmanı günümüzde Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı'nın oğludur. Çürük raporlu İbrahim Can Avcı'nın nikâh şahitliğini de RTE yapmıştır.

Mehmet Davutoğlu


Babasının "Gerekirse evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız" çıkışı ile gaza gelerek Şırnak Uludere'de askerlik yapmak için dilekçe veren ve AKP'liler tarafından 'kahraman' ilan edilen kurtarıcıdır. İlk defa 2015 genel seçimlerinde göğsünü gere gere poz vererek oy kullanan, üniversite öğrencisi gencimizdir.

Yalnızca 2014 yılı bedelli uygulaması her şeyi göstermeye yetiyor...

3 Bakan oğlu
25 Milletvekili yeğeni
56 Bakan ve Milletvekili yeğeni
6 Milletvekili damadı
2 Milletvekili kardeşi
1 Milletvekilinin 2 torunu

AKP Savaş biz Barış demeye devam edeceğiz!

Ali İsmail Korkmaz’ın kardeşi Gürkan Korkmaz “Barış İstiyorum” diye yazdı BirGün’de, “kardeşi polis şiddeti ile öldürülmüş biri olarak, barış istiyorum”. Suruç’ta gözünün önünde arkadaşları öldürülen Mehmet Lütfü Özdemir ise “sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz, savaşsız ve saldırısız bir dünya istiyoruz” dedi Kobani’ye gidişlerini anlatırken.

Barışı bugün sağlayacak olanlar da, evlatlarını, kardeşlerini, dostlarını yitirmiş olanlar.