Ayça söylemez / BİANET

Grup Yorum'un solisti Selma Altın ile keman sanatçısı Ezgi Dilan Balcı, 14 Eylül'de 27 kişiyle birlikte gözaltına alındı, bu sabaha karşı çıktıkları mahkemece ev hapsine mahkum edildiler.

14 Eylül'de Adli Tıp Kurumu önünde İbrahim Çuhadar'ın cenazesini almak için beklerken darp edilerek gözaltına alınan 27 kişiden, yaşı 18'in altında olan beş çocuk serbest bırakılmış, 22'si savcılığa sevk edilmişti.

Gözaltındaki 22 kişi de ağır şekilde dövüldü, 14 saat çevik kuvvet aracında kilimalar açık halde elleri kelepçeli olarak bekletildiler, Balcı'nın parmaklarına basıldı, Altın'ın kulaklarına vuruldu.

Altın'ın bir kulağında duyma kaybı var, keman sanatçısı Balcı'nın kolları ve ellerinde ciddi şekilde yaralanmalar var.

Ayrıca diğer 22 kişide de morluklar, yaralanmalar meydana geldi, Erkan Erdem'in kolu kırıldı, Bahar Ertürk'ün kolu çıktı.

bianet'e konuşan Avukat Oya Aslan, tüm bu yaralanmaların Adli Tıp raporuyla belgelendiğini, şikayetçi olacaklarını açıkladı.

MUHABİRİN POLİS FOTOĞRAFI ÇEKMESİ SUÇ
Dün savcılığa çıkarılan 22 kişiden 17'si mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi, bu sabaha karşı verdiği kararla sekiz kişinin tutuklanmasına karar verdi:

Tavır dergisi sahibi Bahar Kurt, Yürüyüş dergisi muhabiri Musa Kurt, İlkay İşler, Cansu Öztürk, Sibel Kırlangıç, Feridun Osmanağaoğlu, Osman Beyazkaya, Doğan Taştan.

Musa Kurt'un tutuklanma gerekçesinde, "polisin fotoğraflarını çekmesi, örgütün çağrıda bulunduğu eylemlere katılması, daha önce tutuklanmış olması" yazıyor.

Bahar Kurt 10 Mayıs'ta Okmeydanı'nda düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, 20 Mart'a kadar Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde tutuklu kalmıştı.

Musa Kurt da 24 Aralık 2010'da dergi binasına yapılan baskınla gözaltına alınıp dört gün sonra tutuklanmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kurt, 20 Temmuz'da tahliye olmuştu.

Mahkemede hakkında tutuklama kararı çıkmayan ve "örgüt propagandasıyla" suçlanan Altın ve Balcı dahil dokuz kişi hakkında da "konut terk etme yasağı" kondu.

Avukat Aslan, bunun grup üyeleri için tutukluluktan farksız olduğunu, konserlere gidemeyeceklerini, albüm çalışmalarını yürütemeyeceklerini belirtti. Ev hapsine itiraz edilecek.