Cemal İve / Radikal

Gezi Parkı eylemleri sırasında revirde tanışan iki genç direnişçinin, bu hafta sonu yine Gezi Parkı'nda renkli bir düğünle dünya evine gireceği bildirildi.

Gezi Parkı eylemleri süresince yaşanan birçok trajik olay uzun bir süre daha hafızalardan silinmeyecek belki ancak prostestoların göbeğinde filizlenmeye başlayan bir aşkın, nikah masasında nihayete ereceği açıklandı.

'Gezi'de tanıştık, Gezi'de evleniyoruz' yazılı düğün davetiyelerini direniş arkadaşlarına göndermeye başlayan genç çift, bu mutluluğa ortak olmaları için tüm çapulcuların davet edildiğini belirtirken gerek sanat, gerekse moda camiasından da büyük destek almış görünüyor.

Gelinlik ve damatlığın Barbaros Şansal'dan, düğün davetiyelerinin tasarımının ise usta mizahçı Bahadır Boysal'dan olduğu ifade edilirken, nikâh şekerlerinin de LGBT Blok'tan geldiğini belirtmekte yarar var.

MÜZİKLER BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU'NDAN

20 Temmuz Cumartesi 19:00'da Gezi Parkı'nda gerçekleştirilecek düğünde, müzikleri Boğaziçi Caz Korosu ve Direnişçi Sanatçılar'ın yapacağı da bildiriliyor.

Düğün davetiyesinde yazanlar ise şu şekilde:

Devrime adanmış, âşık olduklarından habersiz iki yürek şimdi devrim kadar güzel bir düğüne hazırlanıyorlar.

Her sabah aldığı 2 ekmek ve 12 yumurtayla parka gelip, ekmeğin birini, yumurtanın altısını parka bıraktıktan sonra “ne olur yiyin çocuklar” diyen seksenlik teyzenin gelmesi gerek bu düğüne, gölgesinde aşık oldukları ağaçların, kurtarabildikleri kuşların nikah şahidi olmadığı düğün, düğün sayılmaz ki. “Ben on üç yaşındayım yanınıza gelemiyorum” diyerek yanından ayırmadığı uğurlu oyuncağını ta Amerika ’dan parka yollayan çocuğun uğuru o var o parkta.

Çocukların kartpostallarla, mektuplarla yollanmış iyi dilekleri parkın her köşesine sinmişken bu parkta evlenmek istemenin neresi yanlış? Çarşı grubu bu çiçeği burnunda aşıkları meşaleleriyle karşılamazsa eksikliğini hissetmeyecek mi kimse? Düğün Ethem, Mehmet, Abdullah, Ali olmadan olur mu? Nuray ve Özgür onlara yetişemediyse de ruhları Nuray ve Özgür’e hep yardım etmedi mi? Şimdi Gezi Parkı'nda dolaşan ruhlarına düğünü uzaktan seyrettirmek yakışır mı bize? Divan Oteli’nde Nuray’ın tıbbi olarak yapabileceği hiçbir şey kalmamışken, sloganlarla hayata döndürdüğü direnişçinin hatırına, Divan Otel’in pencerelerine karşı yapmak bu düğünü boynumuzun borcudur. hem bütün çapulcuların davetli olduğu bu düğün hangi düğün salonuna sığar sorarım sizlere?

20 Temmuz 2013’de direnişin bu güzel yürekli iki insanının hepimizin hayatının birleştiği yerde Gezi Parkı’nda hayatlarını birleştirdiğine şahitlik etmek isteyen tüm çapulcular orada olacak. Dünyanın en kalabalık düğününü yapacağız birlikte. Nuray ve Özgür için, özgürlük için en iyi bildiğimiz şeyin sevmek olduğunun ispatı için Gezi Parkı’nda gerçekleşecek bu düğünde tüm çapulcularla bir kez daha buluşmak dileğiyle.