Gebze Topçular arabalı vapur iskelesinde 'Bahariye' isimli arabalı vapura alınan ağır tonajlı vinç, feribotu çökertti.

Gebze Topçular arabalı vapur iskelesinde 'Bahariye' isimli arabalı vapura alınan ağır tonajlı vinç, feribotu çökertti. Bu sırada feribota binmek üzere olan kamyon da denize düştü.

Negmar Grup bünyesinde bulunan Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ'ye ait Eskihisar-Topçular arabalı vapur hattındaki dün gece panik yaşandı. Eskihisar arabalı vapur iskelesinde saat 01.00 sıralarında 'Bahariye' isimli arabalı vapura alınan ağır tonajlı vinç, feribotu çökertti. 1 otobüs ile 2 otomobilin bulunduğu feribota bu sırada binmek üzere olan kamyon denize düştü.

KAMYON SULAR ALTINDA KALDI

Olayın görgü tanığı Muzaffer Keskin, kaza nedeniyle 5 saat iskeledi bekleditklerini öne sürerek, "Biz düğünden 2 araçla Yalova'ya geliyorduk. İlk araç feribota bindi. Bizim içerisinde olduğumuz araç feribota binemedi. 240 ton olduğunu söyledikleri aşırı yüklü vinç, feribotu çökertti. O esnada feribota girmeye çalışan kamyon sular altında kaldı. İskelede büyük bir panik yaşandı. Feribot içerisinde yolcular da büyük panik yaşadı. Dalgıçlar da olaya müdahale etti. Can kaybı yok ve yaralanan da olmadı ancak 5 saat mahsur kaldık'' dedi. (sondakika.com)