BATMAN- Batman'da geçen mart ayında bıçaklanarak öldürülen 19 yaşındaki Meriç Tangüner'in cinayet sanığı olarak yargılanan Bilal Ertekin 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tangüner ailesinin avukatı Bekir Sıtkı Güneştan, "Mahkemenin müebbet cezayı, Fenerbahçe'ye küfürü tahrik sayıp, indirime gitmesi düşündürücüdür. Kasten adam öldürme cezasında haksız tahrik indirimine gidilmiştir" dedi.

Batman'ın Gültepe Mahallesi'nde 3 Mart 20013 tarihinde Fenerbahçe maçı öncesinde apartman kapıcısının oğlu 24 yaşındaki Bilal Ertekin tarafından bıçaklanarak öldürülen Meriç Tangüner'in davası karara bağlandı.

Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ertekin'e 13.5 yıl hapis cezası verdi. Oğullarını öldüren sanığa verilen cezanın azlığına tepki gösteren Tangüner ailesi, adliye koridorlarında sinir krizleri geçirdi. Güvenlik görevlileri, aileyi güçlükle adliye binasından çıkardı. Tangüner ailesinin avukatı Bekir Sıtkı Güneştan kararı değerlendirirken, "Mahkemenin, müebbet cezayı Fenerbahçe'ye küfürü tahrik sayıp, indirime gitmesi düşündürücüdür. Kasten adam öldürme cezasında haksız tahrik indirimine gidilmiştir" dedi.

'BU KARAR SPORDA ŞİDDETİ DURDURMAZ'

Futbolda şiddetin tartışıldığı günlerde, Meriç Tangüner'i öldüren sanığa verilen cezanın sporda şiddeti durduramayacağına dikkat çeken avukat Güneştan şunları söyledi:

"Sonuçta Fenerbahçe ne bir din, ne namus, ne de vatandır. Sportif bir faaliyettir. Statlarda sürekli benzer sloganlar vardır. Kararın bozulması için Yargıtay'a başvuracağız. Ufak bir küfür sonuçta 19 yaşındaki bir gencin ölümüne neden oluyor. Endişemiz benzer ölümlerin artmasıdır. Bu karar şiddeti durdurmaz ve sporda şiddeti durdurmak için yapılan çalışmalara da sekte vurur. Bu kararla kamuoyu vicdanı yara almıştır." (gazeteport)