Adalarda atlara yapılan eziyete dikkat çekmek isteyen hayvanseverler her yıl 400'den fazla atın 'fayton kazalarında' telef olduğunu bildirdi.

'Faytona binme atlar ölüyor' eylemi ile atlara yapılan eziyete dikkat çekildi. Büyükada iskelesinde toplanan bir gurup Büyükada Meydanı'na yürüdü. 

Burada bir basın açıklaması yapan 'Özgürlük Savunucuları' şunları söyledi:

"Adalarda her yıl 400'den fazla at, "fayton kazalarında" yaşamını yitiriyor. Kış gelince bakımı külfet görüldüğünden birçoğu adada doğaya salınıyor.

Bu şekilde açlık, soğuk ve hastalıktan ölenlerin sayısını bilmiyoruz bile... Bu zulüm ve sömürünün bitmesi için çözüm: atlı faytonların tamamen kalkmasıdır!

Talebimiz: "Atlara özgürce yaşam hakkı"dır. Köleliğin hüküm sürdüğü sistemde atların maruz bırakıldığı sömürü ve adına "kaza" dedikleri cinayetlere karşı atlara ve yeryüzünün tüm bileşenlerine özgürlük! 

İnsanların; ulaşımı, konforu, sağlığı, kıyafeti, keyfiyeti, sofrası, eğlencesi için çiftliklerde, laboratuvarlarda, sirklerde, hayvanat bahçelerinde hayvanlara cansız, acı çekmeyen nesne gibi davranılmaması ve Adalar'da ulaşım sorunu için atların kullanılmadığı, doğaya ve ekolojik sisteme dost çözümlerin uygulamaya koyulmasını istiyoruz. Daha az fayton değil, yaşama ve doğaya dost çözümler."