Batman’ın Beşiri-Kuşçukuru (Kelhok) köylülerinin açtığı toprak davasının üçüncü duruşmasına Almanya’daki Ezidiler, kalabalık bir heyetle katılıyor. BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’nun da duruşmayı izlemesi bekleniyor.

DURUŞMA CUMA GÜNÜ

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru (Kelhok) köylüleri, 30 yıl önce terk ettikleri köylerine dönebilmek için Batman Asliye Hukuk Mahkemesinde açtıkları davanın 3. duruşmasına katılmak üzere Almanya’dan kalabalık bir heyetle katılıyor. Erkiş, Baran ve Toku ailelerinin açtıkları davadan umutlu olduklarını belirten dava sahiplerinden Nedim Erkiş; “Bir süredir açtığımız davadan umutluyuz. Bir süre önce keşfi yapılan davada bizden istenilen belgeleri verdik. Cuma günkü davaya Almanya’daki bir heyetle geldik” dedi.

10 BİN DÖNÜMÜN 4 BİNİ TAPULU

Yaklaşık 30 yıl öncesinde terk ettikleri Kelhok köyünde 4 bin dönümlük arazinin tapularının halen adlarına kayıtlı olduğunu belirten Kelhoklu Nedim Erkiş; “Köyümüzün toprakları içindeki meralarla birlikte 10 bin dönümlük arazi Kelhoklulara ait. Almanya’da oluşturduğumuz 25 kişilik köy meclisi topraklarımızın tekrar iadesi için başlattığımız davada artık son aşamaya gelindi. Dava sonuçlanırsa, biz de bir an önce köyümüze dönmeyi istiyoruz” dedi.

Cuma günü Batman Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmayı BDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’nun da izleyeceği gelen haberler arasında. (batmancagdas.com)