Şefkat-Der, bir grup evsiz ve eskiden sokaklarda yaşamak zorunda kalanlarla Taksim'de basın açıklaması yaptı.

Şefkat-Der, ABD'li turist Sarai Sierra'nın İstanbul'da surlarda ölü bulunmasının ardından, hükümetin surları evsizlerden temizleyeceğini yönünde açıklamalar yaparak, evsizleri hedef haline getirdiğini belirtti.

'EVSİZLERİ ÇANKAYA'YA MI ALACAKSINIZ?'

Taksim Tramvay durağından yapılan basın açıklamasından konuşan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Sarai Sierra'nın surlarda öldürülmesinden sonra hükümetin katilleri bulmak yerine, suçu evsizlere yüklediğini ifade etti.

AKP'nin, evsizleri ve sokakta yaşayanları görmezden geldiğini kaydeden Bulan, ülkede sadece iki tane Evsizler Evinin olduğunu bildirdi. Evsizlerin, camilerden kovulduğunu, alış veriş merkezlerine alınmadığını ve sokakta yaşamaya mecbur bırakıldığını ifade eden Bulan, hükümetin, sadece kış aylarında medya malzemesi olarak evsizleri spor salonlarına aldığını belirtti. Her kış onlarca evsizin donarak öldüğünü hatırlatan Bulan, "öldürülende, tecavüze uğrayanda hükümet tarafından görmezden gelinen evsizlerdir" dedi.

Sarai Sierra cinayetinin ardından surları evsizlere kapatacağı yönünde açıklama yapan AKP'ye, "Evsizleri Çankaya'ya mı alacaksınız?" diye soran Bulan, evsizlerin potansiyel suçlu olarak gösterilmesine son verilmesini ve Evsizler Evi açılmasını istedi.

'KATİL ÖNLEM ALMAYAN DEVLETTİR'

Bulan'ın ardından daha önce uzun süre sokaklarda yaşamak zorunda kalan Fikret Şulen söz aldı. Şulen, yıllarca sokaklarda yaşadığını ancak kimseye zarar vermediğini söyledi. Sokakta yaşadığı süre boyunca "evi olanlar"dan korktuğunu kaydeden Şulen, "Sarai Sierra cinayetinde ortada bir katil varsa, o da önlem almayan devlettir" şeklinde konuştu.