Esenyurt, Namık Kemal Mahallesi’nde patlayan yüksek gerilim hattının 7 evde maddi hasara sebep olmasının ardından mahalleli hattın yükseltilmesi için örgütleniyor.

Esenyurt, Namık Kemal Mahallesi 9. Sokak’ta 19 Şubat’ta bir patlama meydana geldi. Yüksek gerilim hattının yarattığı patlamanın ardından sokaktaki 7 evde maddi hasar meydana geldi. Uzun zamandır yüksek gerilim hattının yerinin değişmesini isteyen mahalleli patlamanın ardından muhtarları  Bektaş Güreli arayarak yardıma çağırdı. Ancak muhtarları işinin olduğunu söyleyerek gelmedi. Ne TEDAŞ’tan ne de muhtarlarından yardım alamayan mahalleli muhtar adayı Dursun Çelik ile birlikte imza toplamaya başladı. Bir kaç saat içerisinde yüzlerce imza toplayan mahalleli örgütlenme çalışmalarına da başladı.Mahalleliler bugün (20 Şubat) 13.00 ve 20.00’da iki ayrı toplantı gerçekleştirecek. Yapılacak olan bu halk toplantısında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve konutlara yakın yerlerdeki yüksek gerilim hatları konusunda neler yapılacağı tartışılacak.

11 KİŞİ YÜKSEK GERİLİM YÜZÜNDEN ÖLDÜ

Yüksek gerilim hattı nedeniyle uzun zamandır sağlık problemi yaşanan mahallede bir çok kadın bebeğini düşürürken doğan çocuklar engelli olarak doğmuş. Yüksek gerilim hattının yaydığı elektromanyetik dalgalar nedeniyle hastalıklar oluşurken bugüne kadar 11 kişi akıma kapılarak ölmüş. Ölüm tarihleri mahallelinin ilk beyanına göre bilinememekle beraber bazıları şöyle:

-At arabasıyla yoldan geçen hurdacı ve atları,

-Çatıyı onarmak için çatıya çıkan bir işçi ,

-Anteni tamir etmek için çatıya çıkan ev,

-Geçtiğimiz aylarda Doğa Hospital’in tabelasını asan bir işçi,

-Çamaşırları çatıya asarken bir kadın,

-Çatıda kuş besleyen bir genç elektrik akımına kapılarak öldü.

AVM İSTEYİNCE OLUYOR, MAHALLELİ İSTEYİNCE ÇÖZÜLEMİYOR

Yüksek gerilim hattının tehdidi yüzünden mahallelinin yaptığı şikayetler yıllardır sonuçsuz kalırken, mahallenin alt tarafında bulunan Torium AVM’nin üzerinden geçen yüksek gerilim hattı alışveriş merkezinin şikayeti üzerine yükseltildi. (Sendika.Org)