Fransalı şarkıcı Charles Aznavour, Ermenistan Cumhurbaşkanı ile Paris'te yaptığı görüşmede, "Ermenistan'ın kapılarını İslam dinini seçen Ermeni diasporasına da açması gerektiğini; bir ulusun 'her dinden insanlardan oluştuğunu' ve her vatandaşına bir iş ve barınacak yer vermesi gerektiğini" söylediğini ama 3 yıldır Ermenistan'dan bu konu hakkında bir haber alamadığını açıkladı.

Fransa'nın aynı zamanda kalabalık bir Türk nüfusuna sahip olan Montelimar kentinde isminin verildiği kongre salonunun açılışı için gelen şarkıcı ve Ermenistan'ın UNESCO büyükelçisi Charles Aznavour bölgesel gazete Le Dauphine'ye verdiği röportajda Ermenistan ile Türkiye 'nin yaklaşmalarından yana olduğunu söyledi.

TÜRKİYE İLE YAKINLAŞMADAN YANA

Le Dauphine'ye Türkiye ile Ermenistan'ın yakınlaşmalarından yana olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, bir çok Ermeni’nin buna karşı olduklarını, Ermeni Soykırımı’nın neredeyse 100. yılına gelindiğini, fakat bundan önemlisi Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırın açılması olduğunu belirtti.
Genç yaşlarda bir kere Türkiye'ye gittiğini söyleyen Charles Aznavour, annesinin doğmuş olduğu ülkeye bir kez daha gitmek istediğini ve Paris'te yaşayan Türk yazar Nedim Gürsel'in kendisine eşlik etmek istediğini belirtti.

Türkiye'ye geldiğinde Ermeni sorunu ve Türkiye'nin AB üyeliği konularına değinmek istemediğini belirten Aznavour, Türk halkı ile bir sorunu olmadığını, Ankara'nın Ermeni sorununa bakış açısına karşı olduğunu söyledi.

Türkiye'ye giderken risk alıp almadığı sorusuna "Bu yaşta bana ateş edip öldürürlerse beni kahraman yaparlar" cevabını veren Charles Aznavour "Ermeni meselesi konusunda angaje olmamak alçaklıktır, ben ömrüm boyunca alçaklık yapmadım" cevabını verdi. (AGOS)