Ermeni Soykırımın 99. yıldönümünde Fransız konsolosluğu önünde bir araya gelen yüzlerce insan soykırım kurbanlarını andı.

Rakel Dink ve askerdeyken öldürülen Sevag Balıkçı’nın anne ve babasının ön saflarda yer aldığı anmada, Hrant Dink ile Sevag Balıkçı’nın fotoğraflarını taşındı.

Her yıl Taksim Meydanı'nda yapılan etkinlik, bu yıl meydan kapatıldığı için Fransız Konsolosluğu'nun önünde gerçekleştirildi. Ermeni Soykırımın 99.Yıldönümünde Soykırım kurbanlarını anmak için yüzlerce kişi Fransız Konsolosluğu önüne akın etti. Ellerinde kırmızı karanfiller ve soykırımda katledilen Ermenilerin fotoğraflarıyla, etrafı kırmızı karanfiller ve mumlarla çevrili Ermenice ve İngilizce , “99 yıl Ermeni soykırımı anıyoruz” ve soykırım kurbanlarının fotoğraflarının yer aldığı pankartlarının arsında yerini aldı. 19 Ocak 2007 yılında katledilen Hrant Dink ‘in eşi Rakel Dink ve Askerde katledilen Sevag Balıkçı’nın anne ve babasının ön saflarda bulunduğu anmada, yurtdışından gelen Ermeni diasporası, insan hakları savunucuları, siyasetçilerden, sanatçılar da hazır bulundu.

BAZI YARALAR ZAMANLA İYİLEŞMEZ

Ermenice ayinler ve şarkıların yankılandığı ve mumların yakıldığı anmada, 24 Nisan 1915 yazılı çörekler dikkat çekti. Bir çok kişi gözyaşlarını tutamadığı sessiz oturumunda, Ermenice ve Türkçe kısa açıklamalar yapıldı.

Ermeni yerleşim yerlerinin ve sürgüne gönderilen Ermeni aydınların isimleri okundu.

Ermeni Soykırımı'nın 100. yılında yine burada olunacağı belirtilerek, "Soykırım kurbanlarının ruhlarını şad etmek için mücadeleye devam edeceğiz" açıklamasıyla son buldu.

Ermeni halkının duygularına en iyi tercüman olan yazı ise anmada pankartının üzerinde yer alan “Bazı yaralar iyileşmez” yazısı oldu.

Bu arada, HKP’li bir grup da İstiklal Caddesi'nde anma karşıtı gösteri düzenledi. (ANF)