Erivan Belediye Bşk. Taron Margaryan, başkent İl Meclisi kararıyla bundan böyle tanınmış İstanbul’lu gazeteci Hrant Dink’in adıyla anılacak olan N.44 Okulunda geçekleştirilen törene katıldı.

Erivan Belediyesi Enformasyon ve Halkla İlişkiler Dairesi’nde verilen bilgiye göre; törende okula Hrant Dink'in adını taşıyan duvar plaketinin açılışı gerçekleştirildi; açılış onuru Belediye bşk. Taron Margatyan ve Hrant Dink’in dul eşi Rakel Dink’ verildi.

Daha sonra Erivan Belediye başkanı ve Dink’in aile üyeleri, katılımıyla günün anlamına yönelik 'Ben Hrant Dink’im' başlıklı etkinliğe katıldılar.

Etkinliğe katılanlara hitap eden Erivan Belediye Bşk. Yard. Aram Sukiasyan, Hrant Dink adını taşıyan okulda eğitmenlik yapmak ve eğitim görmenin büyük bir onur olduğunu ifade ederek Hrant Dink, öğretmen olarak, genel yayın yönetmeni olarak, köşe yazarı olarak, söyledikleri ve yazdıklarıyla, insani türüyle daima hepimiz için araştırmalara vesile olacaktır″ dedi.

Rakel Dink ise yaptığı konuşmada, Erivan Belediye başkanına inisiyatiften ve Hrant Dink ruhuyla dolu günden ötürü teşekkür etti. (news.am)