Ekümenik Patrik Bartholomeos, yeni yıl ve Noel kutlaması için Süryani Kadim Vakfı’nın himaye altına aldığı Süryani sığınmacıları ziyaret etti. Kilisede kalan 60’a yakın Süryani sığınmacı ile öğle yemeği yiyen Bartholomeos, yemeğin ardından da dua etti.

Cuma günü Samatya Süryani Kadim Kilisesi’ne giden Patrik Barholomeos’u, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin karşıladı. Patrik Barholomeos, sığınmacılara sembolik hediyeler de sundu. Çetin ve Barholomeos, sığınmacılarla fotoğraf çektirdi.

Agos'un haberine göre, Patrik Bartholomeos, gazetecilere yaptığı açıklamada, Paskalya’dan sonra ikinci büyük bayramları olan Noel’i kutladıklarını dile getirerek, “Biz, evlerimizde güvenlik, rahatlık içinde kutladık evvelki gün Noelimizi. Fakat bu vesileyle buradaki dindaşlarımızı da düşündük, onlarla beraber öğle yemeklerini paylaşmak istedik. Kilisemizin hayır dualarını, bereketlerini getirmek istedik” dedi.

Kilisede, sığınmacılara gösterilen sevgiyi, ilgiyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, Metropolit Yusuf Çetin başta olmak üzere çalışan herkese teşekkür eden Patrik Bartholomeos, evlerinden, işlerinden, ailelerinden ayrılmak durumunda kalan sığınmacılara sahip çıkılmasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Patrik Barholomeos, “Yüce Allah’ın, bu kardeşlerimizi bir an evvel evlerine kavuşturmasını diliyoruz. Büyük zorluklar var önlerinde, bazılarının pasaportları yok, seyahat etme imkanları yok. Düşünceleri Suriye’de, Irak’ta akrabalarının, sevdiklerinin yanındadır. Onun için biz de onların yanında hissediyoruz ve bir an evvel bu gördükleri zorlukların aşılmasını diliyoruz” diye konuştu.