1 Mayıs'ta Muğla'nın Bodrum İlçesi’ndeki 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından daha küçük olan 69 sarsıntı meydana geldi. Bodrum adeta beşik gibi sallandı. Bugün de Fethiye'den deprem haberi geldi. Fethiye 4,1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Bu depremler ne anlama geliyor? Depremler birbirini tetikler mi? Daha büyük depremler yaşanacak mı?

Bunların hepsinin cevabını Prof. Dr. Ahmet Ercan Hürriyet'e verdi.

İşte deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın açıklamaları:   

"Bodrum'da bir deprem fırtınası 4 aydır devam ediyor. Bu deprem fırtınasının olduğu kırık, yaşlı bir kırık. Kuzeydoğu İslamköy'e doğru gidiyor. Deprem fırtınasının illa bir depremle sonuçlanması beklenmez. Ancak üretebileceği en büyük deprem de 4 - 4.5 en fazla 6.2 olur. Ama illa bir deprem yapması beklenmez. Burası bir gerginliğin olduğunu gösteriyor. Gerildiğini gösteriyor. Asıl büyük depremler yaratan doğu batı kırıklarıdır. Onlarda bir gerilim gözükmüyor, dingin gözüküyor şu anda iyi...

BODRUM'DA BÜYÜK ETKİ YARATMAZ    

6.2 'lik deprem olsa bile Bodrum’un yer yapısı uygun olması nedeniyle Bodrum’da çok büyük etki yaratmaz.

DEPREM BEKLEMİYORUM

Fethiye'deki depremin ana nedeni güneydeki Afrika ana kırığın Güney Ege yayı boyunca hem Ege’yi hem Batı Anadolu’ya katılması. Fethiye'de büyük bir deprem beklemiyorum.

EGE GERİLİYOR

Ama Ege geriliyor. Ege Girit’ten Midilli’ye kadar bir gerginlik içinde

BODRUM BEŞİK GİBİ SALLANDI

Bodrum’da dün saat 20.33’te meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem sonrası sarsıntılar çeşitli aralıklarla devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 12.30’a kadar Bodrum’da en küçüğü 1.7, en büyüğü ise 3.1 büyüklüğünde olan 50’yi aşkın deprem meydana geldi.

DATÇA'DA DA DEPREM

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre  Yakaköy - Datça'da  3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.