Diyarbakır’dan Avrupa’ya gitmek için yola çıkan 250’ye yakın Ezidi’yi Jandarma durdurdu. Ezidiler daha sonra oturma eylemine başladı. Jandarma aileleri zor kullanarak otobüslere bindirdi ve geri gönderdi.

IŞİD’in Şengal’e saldırısının ardından Türkiye’ye kaçan yüzlerce Ezidi’nin dramı bitmiyor. Diyarbakır’dan yola çıkarak 5 otobüsle Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen 250 kadar Ezidi, Edirne Valiliği’nin kararıyla geri gönderildi.

Geçtiğimiz gün, 250 civarında Ezidinin olduğu 5 otobüs, yaklaşık 25 saatlik bir yolculuğun ardından Kapıkule Sınır Kapısı’na geldi. Otobüsler sınıra 5 kilometre mesafede Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durduruldu.

Aralarında kadın ve çocukların olduğu Ezidi aileler araçlardan indirildi. Uluslararası yolun kenarında bir araya getirilen grubun etrafı jandarmayla çevrildi. Hiç bir şekilde geri dönmek istemediklerini söyleyen Ezidiler tek isteklerinin Bulgaristan’a geçmek olduğunu açıkladı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan bölgeye gelerek grubun temsilcileriyle bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından grubun geri gönderileceği açıklandı.

Açıklamanın ardından emniyetten takviye ekipler bölgeye sevk edildi.

Grubun etrafındaki çemberi daraltan jandarma, Ezidi aileleri zor kullanarak otobüslere bindirdi.

Bir süre direnen Ezidiler, polis ve jandarma ekipleri eşliğinde İstanbul istikametine yönlendirildi. (İMC TV)