Duyma ve konuşma engelli Kenan Keklik'e “Örgüt lehine slogan atarak örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onandı.

Halen tutuklu bulunan Keklik, “54 yıldır ne konuşuyor ne de duyuyorum. Peki, nasıl oluyor da slogan atıyorum?” diye sordu. 

Selman Keleş'in Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine şöyle:

Muş'un Malazgirt ilçesinde 26 Nisan 2011 tarihinde kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde başlatılan sivil itaatsizlik eyleminde "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla tutuklanan duyma ve konuşma engelli Kenan Keklik'e (54) verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onandı.

Daha önce 9 ay Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu kalan Keklik'e "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasının onaylanmasının ardından 11 Temmuz tarihinde yeniden tutuklanarak Van T Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

İŞİTME CİHAZI VERİLMİYOR

Muş ve Van'da bulunan Devlet Hastaneleri ile GATA tarafından verilen yüzde 75 engelli raporu bulunan Keklik'in mağduriyeti bununla da sınırlı değil. 1998 yılında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde kaldıktan sonra dosyadan beraat alan Keklik'in Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu 9 aylık sürenin de müddetnamesinden düşürülmediği ortaya çıktı.

Erzurum ve Muş'ta yattığı hapis süresinin müddetnameden düşürülmesi için yetkili mercilere defalarca başvuran Keklik, şuana kadar bir cevap alamadı. Ücretsiz verilmesi gereken işitme cihazı için de Keklik'ten 3 bin 500 TL isteniyor. 

54 YILDIR ENGELLİ 

Çocukluğundan itibaren işitme ve konuşma engelli olduğunu aktaran Keklik, yaşadığı mağduriyetini şöyle yazıya döktü: "54 yıldır ne duyuyor nede konuşabiliyorum. Devlet Hastanelerinden alınmış raporlarımda var. 2011 yılında ise propaganda yapak iddiasıyla tutuklandım. Gerekçe ise ‘örgüt lehine slogan attığı’m için. Bir de boynumda puşi varmış. Birincisi ben konuşamıyorum nasıl oluyor da slogan atıyorum? İkincisi ise puşi nasıl bir suç teşkil ediyor onu anlamadım. Raporlarım olmasına rağmen slogan attığım öne sürülerek ceza verilip onaylandı. Bunun dışında hiçbir delil yok. İftira attılar bana. Başka diyecek bir şey bulamıyorum."

DERDİMİ ANLATAMIYORUM 

Keklik, daha önce Erzurum ve Muş'ta yattığı hapis sürecinin Yargıtay tarafından müddetnamesinden düşürülmediğine dikkat çekerek, "İşlerine geldiği gibi görüyorlar. Madem cezayı verdiniz, onayladınız o zaman bir yıl 9 ay cezaevinde kaldığım süreyi neden cezamdan düşürmediniz. Bu bir skandaldır. Hiçbir yerde böyle bir şey görülmüş değil. Konu için İnfaz Hakimliği'ne ve Adalet Bakanlığı'na defalarca kez dilekçe yazdım ama cevap alamadım. Madem yanlış yaptınız, o zaman bu yanlışı düzeltin. Yanlışı da düzeltmiyorlar. Daha önce bir yıl keyfi olarak cezaevinde tuttular ama sonunda beraat aldım. Aynı dosyadan da 9 ay tutuklu kaldım. Tutuklu kaldığım sürenin verilen cezadan çıkarılması gerekir. Avukatım olmadığı için dışarıdan ilgilenen kimsem yok. Ben konuşamıyorum, derdimi anlatamıyorum ama sahip çıkan da yok. Vicdan sahibi herkese buradan duyarlılık çağrısında bulunuyorum. Bu yanlış biran önce düzeltilsin" diye aktardı. 

İŞİTME CİHAZI VERİLMİYOR

Ücretsiz verilmesi gereken işitme cihazı için 4 kez hastaneye gittiğini yazan Keklik, "Maddi durumum iyi değil. Evimi geçindirecek kimsem de yok. Mağduriyetim boyumu aşıyor. Bir de bana yeni mağduriyetler yaşatmak istiyorlar. Hükümlü olduğum için işitme cihazının ücretsiz verilmesi gerekiyor ama bana satmaya çalışıyorlar. Benim alacak durumum yok. Ama doktorlar '3 bin 500 TL vermezsen veremeyiz' diyorlar. Cihaz olmadığı için zindanda çok zorluk çekiyorum. Cezaevi'nde arkadaşlarım sayesinde yaşamımı idame ettiriyorum. Bu konuda ki mağduriyetimin de giderilmesini istiyorum" diye belirtti.