Ermenistan Parlamentosu Başkanı Ararat Mirzoyan Armavir idari bölgesinde inşa edilen dünyanın en büyük Yezidi tapınağının açılış törenine katıldı.

Ararat Mirzoyan Yezidi halkını ‘Tauase Malak ve yedi melekler’ tapınağının açılışından dolayı tebrik ederek Ermenistan’ın Yezidileri evi olduğunu vurguladı.

Ermenistan Parlamentosu Başkanı yaptığı açıklamada “Dünyada en büyük Yezidi tapınağın Ermenistan’da bulunması mantıklıdır ve sembolik anlam taşıyor. Ermenistan Yezidi halkı için bir evdir. Yezidi halkın evlatları zor anlarda Ermeni kardeşlerinin yanında durdu. Maalesef çağdaş tarih döneminde onlar da Ermeniler gibi soykırım politikalarına maruz kaldılar” ifadelerini dile getirdi.

Ermenistan’da bulunan Yezidi tapınağının etrafında Yezidi kahramanların heykellerinin yanında Komitas Vardapet’in ve Andranik Paşa’nın heykelleri de duruyor. Ayrıca, Ermeni-Yezidi dostluğunu sembolize eden heykel da var.

Ermenistan’ın Armavir idari bölgesinin Aknaliç köyünde bulunan tapınak eski SSCB ülkelerinde bulunan tek ve dünyanın en büyük Yezidi tapınağıdır.

Kaynak: Ermeni Haber Ajansı