Doğu Akdeniz Derneği’nin Adana’daki buluşmasına, Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Göksun, Reyhanlı, İskenderun, Afşin Çerkes ve Kafkas Kültür Dernekleri temsilcisi 200’ü aşkın genç katıldı.

Toplantının birinci bölümünde söz alan gençler sorun ve çözüm önerileri üzerine konuştu

Adana Çerkes Kültür Derneği Başkanı İsmail Güneş, gençlere bu tür buluşmaları geleneksel hale getirmelerini ve düzenli olarak farklı illerde yapılacak toplantılarla aralarındaki iletişimin süreklilik kazanacağını ve olumlu sonuçlarının tüm topluma yansıyacağını söyledi.

Katılımcı gençlere teşekkür eden Güneş, “Bölge gençlerimize Adana Çerkes Kültür Derneği adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gençlikle daha güçlüyüz, geleceğe dair daha büyük umutlar besliyoruz.” dedi.

Doğu Akdeniz Gençleri toplantısının ikinci bölümünde Adana buluşmasında "Gençlik Profil ve Değerleri" konulu çalışma için katılımcılar anket çalışmasına katıldı ve buna ilave olarak zayıf ve güçlü yanların analizi ve çözüm önerilerini sundular.

Buluşmada, anket sonuçlarının da rapor halinde kamuoyu ile paylaşılması kararlaştırıldı. Toplantının son bölümünde katılan gençler geleneksel Çerkes Halk dansları ile eğlendi.