Diyarbakır Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, aralarında Keldani, Ermeni, Süryani, Yezidi, Alevi Türkmen Dedesi, Müslüman Din Alimi, Şeyh Said'in torunu ve Duhok Belediye Başkanı'nın da yer aldığı bir heyetle Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'u ziyaret edecek.

Radikal'de yer alan habere göre Papa, Diyarbakır’da geçen yıl içinde Ermeni, Keldani kiliseleri ile bir cami, Alevi ve Yezidi Evi’nin yer aldığı Kültürler Sokağı Projesi’ni hayata geçiren Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın randevusunu kabul etti. Demirbaş, 14 Mayıs’ta Ortadoğu ’nun en büyük Ermeni Kilisesi olarak bilinen Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, Süryani Meryem Ana Kilisesi Başkanı Can Şakarer, Keldani Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı, Türkmen Alevi Dedesi Hasan Baykut, Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği (DİAY-DER) Başkanı Zahit Çiftkuran, Bokark Şeyhi Nakşi Sayar, Şêx Said’in torunu Muhammed Akar ve Duhok Belediye Başkanı Şevket Muhammed Osman’la birlikte İtalya’ya gidecek. Heyet, aynı gün Vatikan’da Papa tarafından kabul edilecek.

Heyete başkanlık edecek olan Abdullah Demirbaş, Papa’dan Türkiye ’deki barış ve çözüm sürecine destek ve dua ricasında bulunacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Papa’dan ayrıca Ortadoğu halklarının ve inançlarının bir arada yaşaması için duasını isteyeceğiz. Diyarbakır Surları’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınması için desteğini isteyeceğiz. Diyarbakır’da hayata geçirdiğimiz Kültürler Sokağı Projesi’ni anlatıp manevi desteğini isteyeceğiz.”